UUSIMMAT

Jumalpelien isä palaa juurilleen – GODUS

22.11.2012 11:21 Jukka O. Kauppinen

Kuka muistaa pelin nimeltään Populous? Pari kättä nousee. Kuka on pelannut? Toinen niistäkin laskeutuu. Niinpä, vuodesta 1989 on pitkä, pitkä aika. Mutta kerrataanpa. Kyseessähän on legendaarisen Bullfrog-studion luoma upea toimintastrategia, joka käytännössä loi koko jumalapelien genren. Se oli myös yksi ensimmäisistä peleistä, joissa pelaaja ei niinkään ohjannut mitään hahmoja vaan itse pelimaailmaa, pienten digikansalaisten kuljeskellessa ja suorittaessa jumalansa antamia komentoja ihan itse, parhaan kykynsä mukaan.

Molyneuxin mieli palaisi suunnata takaisin noihin aikoihin, mutta tietenkin nykymittapuilla. Ja niinpä herra on kääntynyt (drumfill) Kickstarterin puoleen. Hän haluaisi meiltä 450 000 puntaa, jotta miekkosen uusi indiepuoti 22cans pystyisi tekemään uuden jumalsimulaation, Project GODUSin.

Molyneyx kuvailee havittelemaansa peliä ”innovatiiviseksi, uudeksi tulkinnaksi Populousista”, jossa on myös ripaus Dungeon Keeperin kaltaista moninpelikivaa ja Black & White -henkinen käyttöliittymä.

Project GODUS julkaistaan, mikäli projekti toteutuu, PC:lle ja mobiililaitteille. Jos rahoituskierros nettoaa hynää enemmänkin, niin peli saapuu myös muille alustoille.

Pelistä ja tekijöistä paljon lisää Kickstarter-sivuilla.

Hupaisasti jopa Molyneuxia parodioiva twitteristi petermolydeux on messissä:

It’s time for a revolution. Remember this day for THIS is the day where the first TRUE multiplayer game was born.

Kiitokset Kallelle ja Jannelle tärpeistä.

Lisätietoja: Project GODUS

Ps. Samaan aikaan toisaalla, Elite: Dangerous jatkaa tasaista taivaltaan. Päivityksiä projektiin on tullut tähän mennessä viisi kappaletta, tuoden mukanaan peli-infojen lisäksi myös kovin fanitettavia taustakuvia.

Lisää aiheesta

Bullfrog-veteraanit muistelevat Populousin syntyä

Reprisal on Bullfrogin Populous ihanan palikkamaisessa muodossa

Lue myös

Alan Wake näyttäisi Unityllä… Upealta!

Assassin’s Creed III -tuplahaastattelu – aavoilta meriltä tehtäväsuunnittelun saloihin

Forza Horizon (Xbox 360)

Steamin syysale alkaa tänään ja joulualen päivätkin tulivat julki