Kalevalaista mytologiaa puolisuomalaisessa seikkailussa – haastattelussa pelitaiteilija

27.08.2015 19:00 | Jukka O. Kauppinen

”Ilmankevyeltä tuntuva roguelike hauskoilla suomimausteilla”, kuvaili Jani SalomaaSproggiwood-seikkailua arvostelussaan. Ja niinhän se on – mutta on paljon enemmänkin. Jututimme mainion seikkailun luonutta tiimiä teoksen taustoista, ja olimme entistäkin ihastuneempia:

Inspiraatio epätavallisemman mytologian käyttämiseen lähti tiimin halusta välttää kliseisiä fantasiaympäristöjä, jotka on jo nähty moneen kertaan. Tarinavetoisuus oli yksi kaikille keskeinen asia pelin suunnitteluvaiheessa, ja keskustelut luonnollisesti kääntyivät amerikkalaisille vieraampiin osiin suomalaista mytologiaa ja nimenomaan Kalevalaa.

Jason luki englanninkielisen käännöksen Kalevalasta, ja sen inspiroimana lähti luomaan maailmaa, joka pyörii paikallisen suojelusolennon ympärillä Suomesta inspiraatiota saaneessa myyttisessä maailmassa.

Jotkin hahmot, kuten Raako, ajan jumala, ovat suoria lainauksia Kalevalasta, mutta yleisesti Sproggiwood on käyttänyt suomalaista mytologiaa lähtökohtana oman maailman ja mytologian luomiseen, eikä suoraan kopioinut siitä.

Lue koko artikkeli: Sproggiwood sekoittaa kalevalaista mytologiaa roguelike-seikkailuun

Lisää aiheesta

Sproggiwood (Android, iOS, Mac, PC)