Kolme vuotta ja yli sata peliä lisää – Xbox 360:lla on vielä annettavaa

05.09.2013 10:00 | Juho Anttila

Odotettu uusi konsolisukupolvi julkaistaan vuoden lopulla. Samalla tämänhetkisten ykköskonsolitykkien elinkaari kääntyy vähitellen ehtoopuolelle. Microsoftin mukaan Xbox 360 -konsolin kuolemista on kuitenkin turha odottaa aivan pian, sillä yrityksellä on menestyslaitteensa varalle vielä rutkasti suunnitelmia.

Xboxin markkinoinnista ja strategiasta vastaava Yusyf Mehdi kertoo, että yritys aikoo tukea Xbox 360 -konsolia vielä ainakin kolmen vuoden ajan. Tänä aikana konsolille tullaan julkaisemaan yli sata uutta peliä. Matolaatikkoa ei siis vielä kannata haudata ullakolle, vaikka uusi uljas Xbox One valtaisikin paraatipaikan olohuoneessa.

Jos Microsoftin suunnitelma toteutuu, tulee Xbox 360 -konsolin elinkaarelle mittaa kokonaista 11 vuotta. Se on alati kehittyvällä teknologia-alalla melkoisen kunnioitettava saavutus. Vanhan konsolin tuen jatkaminen on järkevää myös pelijulkaisijoiden näkökulmasta. Kestää pitkään, ennen kuin uuden sukupolven konsolit löytävät tiensä yhtä moneen kotiin kuin missä tällä hetkellä hurisee vielä Xbox 360 tai PlayStation 3. Monialustajulkaisut kannattavat siis vielä pitkään.

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Ilmainen FIFA tuleekin vain Xbox One Day One Editionin mukana

Xbox Onen julkaisupelilista on 23 pelin mittainen

Microsoft sulkee PC-latauskauppansa – MS-pisteistä luovutaan