Uusimmat

Kotimaiset Mikrokivikausi-sarjakuvat esillä Tekniikan museossa

27.10.2016 12:00 Tuukka Hämäläinen

mikrokivikausi-001

Helsingin Tekniikan museossa on avattu Harri ”Wallu” Vaalion Mikrokivikausi-sarjakuvalle omistettu näyttely. Mikrokivikausi ilmestyi MikroBitti-lehdessä vuosina 1985-2013.

Helsingin Tekniikan museossa on viime perjantaina avautunut näyttely sarjakuvapiirtäjä Harri ”Wallu” Vaalion Mikrokivikausi-sarjakuvasta. T/EA Mikrokivikausi  sarjakuvia tietotekniikan alkuajoilta nykyaikaan kartoittaa nimensä mukaisesti Mikrokivikauden sarjakuvia koko sen melkein 20-vuotisen historian ajalta.

Mikrokivikaudessa tietotekniikan uusimmat innovaatiot on sijoitettu kivikautiseen ympäristöön. Tekniikan museon näyttely onkin paitsi katsaus Vaalion tuotantoon, myös läpileikkaus tietotekniikan kehityksestä vuodesta 1985 alkaen.

Mikrokivikausi-näyttely on avoinna 26. helmikuuta 2017 asti, ja näyttelyn sarjakuvat on valikoinut tekniikan tohtori ja kansanedustaja Jyrki Kasvi. Alta näet näyttelyn julisteen, ja Mikrokivikausi-sarjakuvaa voit lukea sen omilla sivuilla.

mikrokivikausi-002

sarjakuvat
Kaikki jutut aiheesta

Tuukka Hämäläinen

"Olen kirjailija ja toimittaja, joka on avustanut Muropakettia vakituisesti vuodesta 2016 alkaen. Juttuja kirjoittelen pääasiassa pelipuolelle, mutta myös leffapuolella voi nimeni näkyä. Pidän eniten seikkailupeleistä, joissa voi edetä hiippailemalla, enkä koskaan lakkaa puhumasta Jurassic Parkista ja Metal Gear Solidista. Olen vannoutunut konsolipelaaja, jonka suosikkipelejä ovat esimerkiksi Outer Wilds, Death Stranding ja The Last of Us Part II."

Muropaketin uusimmat