Lisää PlayStation 4 -huhuja: eurojulkaisu vasta ensi vuonna

04.02.2013 10:00 | Juho Anttila

Uusi konsolisukupolvi on jo melkein täällä, mitä tukee myös alati kiihtyvä huhujen määrä. PlayStation 4, josta käytetään myös nimeä Orbis, tullaan melko varmojen tietojen mukaan julkistamaan jo tämän kuun aikana. Itse julkaisu seuraa vielä tänä vuonna, vaan ei Euroopassa. Olemmehan tärkeä markkina-alue.

Julkistuksen odotetaan tapahtuvan 20.2 pidettävässä tilaisuudessa. Tietoverkon lähteet osaavat myös kertoa, että Sonyn uusi konsoli julkaistaan Yhdysvalloissa ja Japanissa sopivasti joulumarkkinoille. Euroopan julkaisu sen sijaan siirtyisi ensi vuoden alkuun. Syyksi tähän tarjotaan Euroopan jakeluverkoston monimutkaisuutta.

Konsolin laiteratkaisuista on kerrottu jo aiemminkin, mutta uudempana tietona huhut kertovat myös konsolin ohjaimen muuttuneen hieman tähän asti nähdystä. Select-, Start- ja PS-napit on korvattu kosketuslevyllä, jossa sovelletaan jo PS Vitasta tuttua teknologiaa. Lisäksi ohjaimessa on uusi Share-nappula, jonka avulla kuvakaappauksia ja videota voi jakaa verkkoon helposti. Konsoli nauhoittaa automaattisesti viimeiset 15 minuuttia ruudun tapahtumista, mikä helpottaa jakamista entisestään.

Alustavien huhujen perusteella PlayStation 4 olisi hieman Microsoftin seuraavaa Xbox-konsolia tehokkaampi laite. Erot ovat kuitenkin sen verran pieniä, ettei konsolikuninkuutta tälläkään kertaa voiteta ainakaan pelkällä raudalla. Ratkaisevaan asemaan nousee pelien ja tarjottujen palveluiden muodostama kokonaisuus. Kuten aika monta kertaa aiemminkin, ainakin Sonyn konsolin kohdalla me eurooppalaiset pääsemme arvioimaan tätä vasta selvästi Yhdysvaltoja ja Japania myöhemmin.

Lähde: Edge

Lisää aiheesta

Wall Street Journal: PlayStation 4 paljastetaan tässä kuussa, julkaistaan syksyllä

Seuraavan sukupolven konsoleissa riittää vääntöä

Huhupartio: PlayStation 4 julkistetaan jo helmikuussa

Muropaketin uusimmat