UUSIMMAT

LoL on supersuosittu – mutta ei edes tuottoisin!

21.01.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Tutkimusyhtiö Superdata on murskannut tuhdisti numeroita viime vuoden f2p-pelimaailmasta ja laskeskellut, jotta mitkä olivatkaan vuoden 2013 tuottoisimpia mikromaksupelejä. Suomalaistenkin suosima League of Legends on maailmanlaajuisen listan kakkossijalla 624 miljoonan taalan myynneillään, mutta ykkösenä istuu meikäläisittäin aika tuntematon CrossFire. Mikä ihmeen CrossFire?

Noh, sehän on etenkin Etelä-Koreassa äärettömän suosittu nettiräiskintä. Ja jos peli nousee pääasiassa yhdestä ainoasta maasta kertyneillä mikromaksuilla maailmanlistan kärkeen, niin se kertoo jo aika paljon maan pelikulttuurista…

Wargamingin World of Tanks on listan neljänneksi tuottoisin peli 372 miljoonan taalan mikromaksumyynneillään. Top kymppiin mahtuvat myös World of Warcraft, Star Wars The Old Republic ja Team Fortress 2.

Lähde: US digital games market update: December 2013

Lisää aiheesta

Huhupartio: Ilmaispelattava Warframe tulossa Xbox Onelle 

Hulppeasti kuvia War Thunderin tulevista maa- ja merijoukoista

Lapsille suunnattu plastiikkakirurgiapeli raivostutti  

X-Wingit ja TIE-hävittäjät vastakkain  

Keskustelu

Yllättävää, että SWTOR löytyy listalta. Luulin pelin olleen kuollut jo pitkään. Sitä se ainakin oli pari viikkoa julkaisun jälkeen.

@5 Viltsu300

Luetaan sitä kuvaa, jossa mainitaan kyseessä olevan VAIN mikromaksuista tulleet tulot. Eli lukema 213 Milj. ei sisällä kuukausimaksuja lainkaan.

Lainaus lähdesivustolta: Despite its chronic subscriber loss, World of Warcraft managed to generate $213 million in micro-transaction sales in 2013.

Uskomatonta, miten CS 1.6 + Loottihuoraus tuottaa noin paljon rahaa.

Hmm.. WoW listalla lemmikki ja hevoskaupoilla.

Siihen lisäks kun heittäisivät vielä kk-maksut.

Muropaketin uusimmat