Lord British kickstartaa uutta Ultima-hengenheimolaista

08.03.2013 18:08 | Miikka Lehtonen

Kickstarterissa sattuu ja tapahtuu taas. Jälleen yksi pelimaailman legenda on tekemässä jatkoa legendaarisille peleilleen ja tarvitsee sitä varten hieman massia yleisöltään. Kehittäjälegenda on Lord British, legendaarinen pelisarja taas Ultima. Luottokortit käteen, veljet!

Jälleen kerran on toki muistutettava, että kyseessä ei ole virallinen jatko-osa Ultimalle, sillä sen oikeudet ovat nykyään ties minkä konsernin hallussa. Mutta Ultiman henki? Sen aistii jo pelin nimestä. Lisää tukea tulee Lord Britishin Kickstarter-esittelystä, jossa puhutaan kovin tuttuja.

Sen paremmin Lord British kuin Ultimakaan eivät kaipaa pelipartojen keskuudessa esittelyä, sillä kyseessä on todellakin pari legendaa. Lord Britishän perusti aikanaan Origin-pelistudion, joka kehitti paitsi erinomaiset Ultimat, myös niiden vielä erinomaisemmat sivupelit (Ultima Underworld, rakkaani!) sekä Wing Commanderit ja ties mitä muutta. Sitten EA osti Originin ja nykyään legendaarinen nimi tarkoittaa vaisua verkkokauppaa. Sic transit gloria mundi.

Ja Ultima? Voi pojat! Yhdeksän osaa ja lisälevyt käsittäneessä eepoksessa pelaajat heitettiin sopivasti Avatariksi nimetyn pelihahmon saappaisiin. Avatar oli toki nimelleen sopivasti pelaajan ruumiillistuma, mutta myös hyveiden. Pelien varrella vaarojen ja kauhujen täyttämästä maailmasta tehtiin näiden hyveiden avulla rauhan tyyssija, vaikka valtakuntaa heiluteltiinkin vähän väliä jos jonkinlaisilla koetuksilla. Legendaarisisa pelejä. Jos Shroud of the Avatar pääsee lähellekään tätä tasoa, meikäläiseltä vaihtuu kalsarien ohella työtuoli.

Keräyksen kohteena on tyly miltsi, jolla kieltämättä saataisiin sitten aikaan aika komealta kuulostavaa juttua. Mutta älkää toki minua uskoko, sillä Lord British puhuu parhaillaan Rooster Teethin pojille pelistään livelähetyksessä. Nopeat ehtivät mukaan, hitaat katsovat jälkilähetystä!

Lisätietoja: Lord British Presents

Lisätietoja: Kickstarter

Lisää aiheesta

Lord British juonii jotain – paljastus neljän päivän kuluttua 

Muropaketin uusimmat