LotRO-kehittäjä oikeuteen tyhmän patentin vuoksi

13.10.2012 12:00 | Juho Anttila

Turbine

Lord of the Rings Online, tuttavallisemmin LotRO, on mainio verkkoroolipeli, jonka mikromaksut pelastivat lähes varmalta hiipumiselta. Nyt peliä kehittävä Turbine on kuitenkin haastettu oikeuteen patenttirikkomuksesta. Toisilta kopioivia roistoja? Ei ihan niinkään, mikä käy ilmeiseksi, kun oikeusjuttuun tutustuu hieman syvällisemmin.

Yritys nimeltä Treehouse Avatar Technologies nimittäin väittää, että Turbine on rikkonut yrityksen patenttia, joka mahdollistaa verkossa pelaavien tekemien valintojen seuraamisen ja tulosten esittämisen verkossa. Toisin sanottuna yritys väittää, että sillä on yksinoikeus käyttäjien pelissä tekemien valintojen seuraamiseen verkon ylitse.

Treehouse Avatar Technologiesin mukaan muun muassa LotRO:n hahmojen Strenght ja Charisma -attribuutit rikkovat patenttia. Yrityksen mukaan rike tapahtuu siinä vaiheessa, kun Turbine laskee, kuinka monta kertaa pelaajat sijoittavat pisteitä kyseisille attribuuteille.

Kuulostaa sangen epämääräiseltä, mutta erityisen epäilyttäväksi asian tekee se, että patentti on myönnetty vasta tämän vuoden toukokuussa. Kyse on siis ilmiselvästi valitettavan yleisestä taktiikasta, jossa yritys hankkii patentin johonkin yleisesti käytössä olevaan teknologiaan ja pyrkii sitten rahastamaan muita yrityksiä oikeusjuttujen avulla.

Moraalitonta, tökeröä ja ennen kaikkea Turbinea ja yleisestikin pelialaa vahingoittavaa toimintaa. Sopiikin toivoa, että tuomari pysyy valppaana eikä lankea patenttivedättäjän ansaan. Toisaalta myös patenttiviraston toiminta ihmetyttää, Treehouse Avatar Technologiesin ei nimittäin olisi pitänyt alun perinkään saada patenttia näinkin yleisessä käytössä olevaan teknologiaan.

Treehouse Avatar Technologiesin kanne on luettavissa täältä.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Kevin Butler -näyttelijä pelasi Wiillä – Sony haastoi Bridgestonen oikeuteen

EA sopi joukkokanteen, kuluttajat saavat korvauksia melkein kaksi taalaa

Activision maksoi muhkean summan entisille Infinity Ward -hemmoille, mutta oikeus kutsuu yhä

Lue myös

The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 2: rauhan mies sodassa maalla ja merellä

LoL ei ole naurun asia, vaan jättihitti

Arrr! Piraatit hyökkäävät Borderlands 2:een

Keskustelu

Eipä taida mikään jenkeillä toimia, en usko nähneeni ainoatakaan tälläistä EU:n alueella.

Muistui mieleen, että Intel:in yritykset ajaa AMD pois markkinoilta maksaen tietokone valmistajille palkkioita pelkkien intel prossujen käytössä aiheutunut oikeusjuttu ei ole mennyt läpi jenkeissä, mutta EU:ssa ja etelä-koreassa

@10.
Yhtään Android laitetta en ole vielä sattunut ostamaan.

Mutta sinut nyt on selvästikin kasvatettu samalla iVauvanruualla kuin jenkkilän patenttiviranomaiset joille kulmistaan pyöristetty suorakulmiokin on uusi asia.

Jenkkien patenttikäytännössä on vähän sellaista asennetta, että pitävyys testataan oikeasti vasta oikeussalissa. Se mahdollistaa erilaiset väärinkäytökset, kuten firmojen patenttisalkkujen kasvattamisen sanahelinällä, start-uppien kiillottamisen ”patentti haussa”-tyyliin, jne. Kovin vaikea uskoa että tämänkaltainen tekele todettaisiin pitäväksi. Mutta ehkä tarkoitus on kiristää pikkusummia sillä varjolla, että tulee halvemmaksi kuin juristeille maksaminen.

Aivan uskomatonta paskaa kyllä…

”Treehouse has been damaged by the infringement of Turbine and issuffering and will continue to suffer, irreparable harm and damage as a result of thisinfringement unless such infringement is enjoined by this Court.”

Joo-O. Patentti myönnetty toukokuussa 2012. LotRO julkaisiin 2007.
-jok

@5:

[OT]
ahahahahahah!
Arvasin että joku android-pelle on tämänkin täyttämässä apple-itkulla.

Jokainen iso kuluttajaelektroniikkayritys käy kokoajan oikeustaisteluja, se on ihan normaalia. Kyllä se kuule sinun rakastamasi Samsungikin haastaa yrityksiä oikeuteen siinä missä muutkin.
[/OT]

Itse asiaan.
Tuollaisen patentin saaminen kyllä kertoo totuuden tuosta jenkkien patenttijärjestelmästä. Siellä ei taida olla yhtään pätevöitynyttä ihmistä, joka voisi tuollaisen patentin toiminnan ymmärtää.

Eipä tosta taida tulla kuin tuolle patentin omistavalle firmalle molempien oikeuskulut maksettavaksi.

Kuten ketjussa on jo huomautettukin, tunnettujen asioiden ja ns. itsestäänselvyyksien toistuva patentoiminen on tavallista jenkkien patenttijärjestelmässä. Pitävyys oikeudessa on sitten asia erikseen.

Hyvää, päivää… Ja kun kattoo oikeuden päätöksiä, niin tämä saattaa mennä jopa läpi… Seuraavaksi sitten lakkautetaan Online pelit, tai niiden hinnat nousee, jotta päästään kaikki maksamaan rojalteja näille patetenttitrolleille.
Oi kuinka tahtoisinkaan ruokkia patenttitrollin Korkeasaaren tiikereille… Tosin kävisi sääliksi tiikereitä, kun ne kuitenkin haastettaisiin oikeuteen jostakin…

Minä haen påatentin olla verbin käyttöön kaikissa kirjoituksissa.

Jenkkien patenttijärjestelmä ja samaten myös oikeusjärjestelmä tarpovat molemmat niin syvällä suossa, että ei voi muuta kuin ihmetellä. Mutta näin käy kuin valtio ei omista yhtiöitä vaan yhtiöt omistaa valtion.

Tuollaisilta patenttikusipäiltä pitäisi laskea kusi pois pääkopasta porakoneella.

Jenkkilän ydinpommittamisen tarpeessa oleva täysin korjauskelvoton patenttijärjestelmä nimenomaan on syynä tähänkin.
Sitähän se Applekin käyttää kilpailun vastaiseen toimintaansa.

Tai siis skillinä jota on ehdotettu… Tosin tiedä sitten mistä ne on tuon kanteen repäissyt.

Mikä charisma statti lotrossa? Ei oo olemassa sellasta stattia hahmoille, ehkä reppiä eri alueen fractioneille.

Lotrossa EI rollata statseja vaan ne on vakiot kun hahmo luodaan ja josko siellä valitaan strengthiä niin ehkä vain itemien tuomassa muodossa, sillä hahmoilla on vakiot, poikkeuksena Tomet.

Charismaa ei ole silti NÄHTYKÄÄN lotrossa, paitti käytettävänä aura -skillinä. Kannattais ehkä pelaa peliä ennekö rupee kirjoittamaan oletuksia mistä ei oo mitään hajua.

Perseilyä jonka ei pitäisi olla mahdollista, edes jenkeissä.

Muropaketin uusimmat