LotRO-kehittäjä oikeuteen tyhmän patentin vuoksi

13.10.2012 12:00 | Juho Anttila

Turbine

Lord of the Rings Online, tuttavallisemmin LotRO, on mainio verkkoroolipeli, jonka mikromaksut pelastivat lähes varmalta hiipumiselta. Nyt peliä kehittävä Turbine on kuitenkin haastettu oikeuteen patenttirikkomuksesta. Toisilta kopioivia roistoja? Ei ihan niinkään, mikä käy ilmeiseksi, kun oikeusjuttuun tutustuu hieman syvällisemmin.

Yritys nimeltä Treehouse Avatar Technologies nimittäin väittää, että Turbine on rikkonut yrityksen patenttia, joka mahdollistaa verkossa pelaavien tekemien valintojen seuraamisen ja tulosten esittämisen verkossa. Toisin sanottuna yritys väittää, että sillä on yksinoikeus käyttäjien pelissä tekemien valintojen seuraamiseen verkon ylitse.

Treehouse Avatar Technologiesin mukaan muun muassa LotRO:n hahmojen Strenght ja Charisma -attribuutit rikkovat patenttia. Yrityksen mukaan rike tapahtuu siinä vaiheessa, kun Turbine laskee, kuinka monta kertaa pelaajat sijoittavat pisteitä kyseisille attribuuteille.

Kuulostaa sangen epämääräiseltä, mutta erityisen epäilyttäväksi asian tekee se, että patentti on myönnetty vasta tämän vuoden toukokuussa. Kyse on siis ilmiselvästi valitettavan yleisestä taktiikasta, jossa yritys hankkii patentin johonkin yleisesti käytössä olevaan teknologiaan ja pyrkii sitten rahastamaan muita yrityksiä oikeusjuttujen avulla.

Moraalitonta, tökeröä ja ennen kaikkea Turbinea ja yleisestikin pelialaa vahingoittavaa toimintaa. Sopiikin toivoa, että tuomari pysyy valppaana eikä lankea patenttivedättäjän ansaan. Toisaalta myös patenttiviraston toiminta ihmetyttää, Treehouse Avatar Technologiesin ei nimittäin olisi pitänyt alun perinkään saada patenttia näinkin yleisessä käytössä olevaan teknologiaan.

Treehouse Avatar Technologiesin kanne on luettavissa täältä.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

Kevin Butler -näyttelijä pelasi Wiillä – Sony haastoi Bridgestonen oikeuteen

EA sopi joukkokanteen, kuluttajat saavat korvauksia melkein kaksi taalaa

Activision maksoi muhkean summan entisille Infinity Ward -hemmoille, mutta oikeus kutsuu yhä

Lue myös

The Walking Dead Episode 4: Around Every Corner (Mac, PC, PS3, Xbox 360)

Assassin’s Creed III -ensikosketus osa 2: rauhan mies sodassa maalla ja merellä

LoL ei ole naurun asia, vaan jättihitti

Arrr! Piraatit hyökkäävät Borderlands 2:een