UUSIMMAT

Microsoft sulkee PC-latauskauppansa – MS-pisteistä luovutaan

16.08.2013 15:00 | Jukka O. Kauppinen

Microsoftin digipalveluissa käyvät muutosten tuulet, sillä yhtiö järkeistää eri digipalvelujaan isolla kädellä. Ja yksi iso muutos osuu avauksestaan lähtien tuuliajoilla olleeseen PC-digikauppaan, Games for Windows PC Marketplaceen. Nimihirviön takana on Microsoftin vastine Steamille, eli digitaalinen pelikauppa kaikkine yhteisöpalveluineen sun muineen. Digikauppa ei vain ottanut koskaan tuulta alleen, ehkä siksikin ettei siellä ollut koskaan mitään järkevää ostettavaa, saati kiinnostavia tarjouksia.

Samalla yhtiö luopuu Microsoft Points –pisteiden käytöstä.

Kauppapaikka sulkeutuukin naps vain jo 22. elokuuta.

PC:n Windows Live –järjestelmä toki jatkaa. Kaverilistoista ei tarvitse olla huolissaan ja systeemi on jatkossakin käytössä muun muassa Xbox-palveluja, Windowsia, Windows Phoneja ja muita laitteita yhdistävänä pelipalveluna. Vain riutunut PC-kauppapaikka sulkeutuu, mutta ei hätää, jos joku on sieltä jotain sattunut vahingossa ostamaan, niin ostokset kyllä toimivat jatkossakin.

Tosin – vaikka pelit toimivat jatkossakin, lisärien toimivuus riippuu julkaisijoista.

Muutos on osa suurempaa päivitysruljanssia, jossa Microsoft remppaa uudempaa PC-kauppapaikkaansa, Windows 8:n latauspalveluja ja muita verkkopalvelujaan Xbox One –konsolin julkaisua varten.

Microsoft luopuu samana päivänä myös MS-pisteistä digiostosten tekemisessä, ja ottaa käyttöön normaalin valuutan. Eli jatkossa mobiili/konsoli-pelit ja PC-ohjelmat ostetaan ihan euroilla.

Microsoftin aikaisempi ennakkovaroitus pisteistä luopumisesta Xbox-asiakkaille:

Kun haluat seuraavan Xbox 360 -järjestelmäpäivityksen jälkeen aloittaa ostosten tekemisen tai lunastaa Points-kortin tai -koodin Microsoft-tililläsi, siirrämme tilillesi summan, joka vastaa vähintään Microsoft Points -pisteidesi arvoa omassa valuutassasi kyseisessä kauppapaikassa.

Microsoft Points -pisteesi poistuvat käytöstä, ja voit käyttää uutta saldoasi saman tien muiden omalla alueellasi käytettävissä olevien maksuvälineiden lisäksi, kun haluat ostaa sisältöä Xbox-suosikkikaupoistasi tai Windows Phone -kaupasta Windows Phone 8 -puhelimeen.

Tilillesi maksujärjestelmän muutoksen yhteydessä siirrettävä summa vanhenee kesäkuussa 2015. Xbox Live -palkkioiden, kampanjoiden tai kilpailujen yhteydessä saamasi Microsoft Points -koodit ovat voimassa alkuperäiseen vanhenemispäiväänsä asti myös maksujärjestelmän muutoksen jälkeen.

Hieman hupaisasti ilmoitus tuli samaan aikaan kuin Microsoft ilmoitti värvänneensä Steam-pomo Jason Holtmanin Windows-latauskauppansa uudeksi veturiksi. Eihän ilmoituksissa varmaan ihan suoranaista syy-seuraus-suhdetta ole, mutta silti. Holtmanin duuni on rakentaa Microsoftille kunnollinen peli- ja ohjelmistokauppa, kun edellisestä yrityksestä ei tullut mitään.

Lisätietoja: http://marketplace.xbox.com/fi-fi/pc

Lisätietoja: http://www.xbox.com/pointsfaq

Lisää aiheesta

GFWL jatkaa PC-pelaajien piinaamista hamaan tulevaisuuteen

Microsoft hylkää Live ID:n

Microsoft-pisteet säilyvät ainoana Xbox-valuuttana 

Mitkä ovat Microsoftin suunnitelmat MS-pisteille? 

Muropaketin uusimmat