Microsoftin odotettu HoloLens on aluksi aika käpyinen

18.01.2016 19:05 | Jukka O. Kauppinen

Microsoft löi kansakunnat ällikällä E3-messuilla, kun firma esitteli huikealta vaikuttaneen HoloLens-virtuaaliteknologiansa. Monesta laajennettua todellisuutta hyödyntävä HoloLens vaikutti paljon kiinnostavammalta sovellutukselta kuin muiden virtuaalikypärät.

Mutta epäodellisuus näyttää tarjoavan rajuja pettymyksiä myös Microsoftin rintamalla, sillä teknisten raporttien mukaan järjestelmässä on alkuvaiheessa melkoisia rajoituksia. Yhtiön tekniikkajulistaja Bruce Harris on myöntänyt, että hologrammilasien kuvakulma on ensimmäisessä versiossa kovin, kovin rajoittunut.

”Se vastaa sitä, että katsot 15-tuumaista näyttöä noin 60 sentin etäisyydeltä. ”

Eihän se ihan mahdottoman kapea kuva ole, mutta silti, kaukana haaveillusta. Tekniikka kuitenkin kehittyy laitteen elinkaaren aikana, ja niin kuvakulmaan kuin muihinkin rajoituksiin tulee ajan mittaan parannuksia. Microsoft on myös todennut HoloLensin olevan yksi firman tärkeimmistä tulevaisuuden kivijaloista, joten siihen aiotaan panostaa vahvasti pitkällä tähtäimellä.

HoloLens on täysin langaton värkki ja se tukee sekä Bluetooth- että Wlan-yhteyksiä. Laitteen akku riittää käytöstä riippuen 2,5-5,5 tunniksi.

Lähde: MCV

Lisätietoja: https://www.microsoft.com/microsoft-hololens/en-us

Lisää aiheesta

“Microsoftin tulevaisuus on peleissä, Xboxissa ja HoloLensissä”

Haloa moneen nälkään: Halo 5, Halo-animaatiosarja…

Laajennettua todellisuutta pelikoneilla? Microsoft tutkii