Mielenkiintoista nimipolitiikkaa World of Warcraftissa

08.06.2007 11:31 | Tero Lehtiniemi

World of Warcraft -verkkoroolipelin miljoonien pelaajien joukkoon mahtuu monenlaista tallaajaa. Aluksi opettavainen tarina: Blitzkriegs-nimistä hahmoaan jo yli pari vuotta pelannut suomalainen mies törmäsi tämän viikon tiistaina tylyyn ilmoitukseen: hänen hahmonsa nimi oli katsottu rasistiseksi, ja tunnus oli jäädetytetty 72 tunniksi. Seurasi jatkoselvittely, jonka lopuksi mies sai tyytyä tylyyn selitykseen: kaikki nimet, joilla on mitään viittausta toiseen maailmansotaan, ovat Blizzardin näkökulmasta pelin nimipolitiikan vakavia rikkomuksia.

World of Warcraftin nimipolitiikka on tosiasiassa niin tiukka, että käytännössä minkä tahansa nimen saisi muutettua, esimerkiksi kaikki kansalliset viittaukset (dk, swe, fi) ovat kiellettyjä. Ylläpitäjät eivät luonnollisestikaan aktiivisesti etsi nimipolitiikan rikkojia, mutta toimivat valituksia saadessaan. Petrattavaa kuitenkin luulisi olevan. Pikaisella tutkimuksella erilaisia Blitzkrieg-nimijohdannaisia hahmoja ja joukkueita on kuitenkin pelissä yli toista sataa.

Tämä on kuitenkin vielä pieni paha, seuraavana muutamia muita mainioita esimerkkejä pelissä toteutettavasta, hyvin tiukasta nimipolitiikasta:

Kaksi kiltaa, joiden nimissä Hitler.

Viisi kiltaa, niminään NSDAP (Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, tunnetaan kansanomaisemmin natsipuolueena)

15 Kristalnacht-nimistä hahmoa.

39 Auschwitz-nimistä hahmoa.

78 osumaa Gestapo-hakusanalla.

103 osumaa Gulag-hakusanalla.

On se hyvä että pelissä on tiukka nimipolitiikka! Lisää hauskoja nimiä isoveljelle raportoitavaksi tai muuten vain mielenkiinnon vuoksi osoitteesta http://www.warcraftrealms.com/charhistory.php.