Minecraftin tekijä tykkäsi Dwarf Fortressista

22.02.2011 14:45 | Jukka O. Kauppinen

Minecraft-ilmiön ihan vahingossa luonut Markus Persson, Mojang-studion perustaja, on vieraillut pelialan ammattilaislehti Gamasutran haastattelussa ja kertonut muun muassa peleistä, jotka innoittivat häntä oman pelinsä synnyttämiseen.

Persson kertoo aloittaneensa ohjelmoinnin jo seitsenvuotiaana Basic-kielellä, ja tehneensä ensimmäisen tekstiseikkailunsa ”pikapuoliin”.

”Useita vuosia sitten” Persson teki edelleen toimivan Wurm Online -verkkopelin, mutta jätti pelin sikseen tuntiessaan itsensä liian ulkopuoliseksi. Sittemmin hän työskenteli Flash-peliohjelmoijana eräälle pelitalolle, samalla harrastellen myös kotikoodausta. Tämäkin firma sai väistyä, kun yhtiö totesi Perssonin pelikilpailuihin lähettämisen luomusten, myös vapaa-aikana tehtyjen, kuuluvan heille.

Tässä vaiheessa Persson aloittikin Minecraft-pelin kehittämisen ja loppu on voittoisaa historiaa.

Minecraftin konsepti syntyi niinkin vekkulista pelistä kuin Dwarf Fortress. Persson ei kuitenkaan pitänyt pelin turhan monimutkaisesta ohjauksesta. Sitten päässä syttyi kirkasvalolamppu.

”Mitä jos tekisin kolmiulotteisen luolarakentelun, jossa olisi hiekkalaatikkohenkistä Dwarf Fortressia, Rollercoaster Tycoonin käyttöliittymä ja peli olisi yhtä pöljä kuin Dungeon Keeper?”

Lue juttu: Gamasutra, Road To The IGF: Minecraft’s Markus Persson

Lue myös

Cities in Motion (PC)

Killzone 3 ja Guerrilla Gamesin Jan-Bart van Beek – kuuntelemme fanejamme

Mad Catz Wireless Racing Wheel – tärinätön perusratti Xbox-kuljettajille

Mindjack (PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat