Minne katosi Telltalen ensimmäinen seikkailupelisarja? Elokuvasoppaan!

19.02.2014 11:00 Jukka O. Kauppinen

Telltale Games on takonut hurjasti kehuja pelisarjoillaan, ja etenkin tuoreimmat The Walking Dead- ja Fables-sarjat keikkuvat huiman korkealla suosikkilistoilla.

Aina välillä meikäläinen on kuitenkin kummastellut, että minne ihmeeseen katosi firman ensimmäinen seikkailupelisarja, Luupäät?

Luupäät – eli Bone – pohjautuu Jeff Smithin loistavaan ja viehättävään sarjakuvaan, joka kertoo Leppo, Tahvo ja Auvo Luupään seikkailuista oudossa, jännittävässä maassa.

Luupäiden seikkailuja ehti kuitenkin ilmestyä vain kaksi kappaletta, vaikka tarinaa oli vielä hurjan paljon enemmänkin kerrottavaksi. Seikkailuja oli selvästi aiottu tehdä enemmänkin, ja firma oli jo ensimmäisen pelisarjansa myötä kehittämässä hienosti tuttua kausijärjestelmäänsä. Vaan kesken jäi. Miksi? MIKSI? Sitä olen usein kysynyt.

 

Ja nyt se vastaus osui silmiini. Seikkailupelisarja jäi kahteen peliin jokseenkin yllättävästä syystä. Ei siksi, että Telltale halusi katkaista pelisarjan. Ei siksi, että Jeff Smith olisi halunnut viheltää seikkailusarjaa poikki. Ehei. Pelisarja piti pätkäistä, koska Warner Bros. –elokuvayhtiö osti Bonen valkokangasoikeudet – ja hemmetti vieköön, leffalisenssin mukana siirtyivät väkisinkin myös videopelioikeudet.

Tästä on kuitenkin jo monta vuotta, eikä projekti ole käytännössä edennyt minnekään, vaikka kovasti onkin välillä niin kuviteltu. Käsikirjoituksia on lentänyt roskiin useampia, samoin ohjaajia ja käsikirjoittajia.

Leffa siis vain jumittaa – ja Telltale joutui äkkiä etsimään jotain uutta lähdemateriaalia, kun vaivalla tehty Bone-pelisarja jämähti alkutekijöihinsä. Onneksi sellainen löytyi läheltä – ja Telltale pääsi kunnolla vauhtiin Sam & Maxin, Wallace & Gromitin ja Tales of Monkey Islandin parissa.

Uutisia ja arvosteluja: https://muropaketti.com/asiasanat/telltale

Lisää aiheesta

Bone ja Telltale Games ne yhteen soppii 

Luupäiden tyylin, mielikuvituksen lento ja tarina olivat hyvin houkuttelevia. Lisäksi Luupäillä oli tunnettavuutta ja vahva fanikanta. Ne olivat tärkeitä uuden yhtiön ensimmäiselle tuotteelle. Ja olihan Luupäillä myös laaja, sukupolvien yli ulottuva vetovoima. Monet populaarikulttuurin tuotteet ovat nykyään melkeinpä kertakäyttöisiä. Bone sen sijaan kestää.

Bone: Out From Boneville (pc)

Bonen toteutus on päällepäin tyypillinen point’n’click-seikkailu, jossa hahmot marssivat ruudulla klikattuun kohtaan. Siitä ei kuitenkaan syntynyt aivan perinteisintä seikkailupeliä. Designissa on monta epätyypillistä asiaa. Merkittävin tekijä on pelin ostaminen ja lataaminen vain verkosta. Nettiostoksen takia tekijät ovat joutuneet tekemään kompromisseja sisällön suhteen. Niinpä peli ei tarjoa samaa graafista loistokkuutta kuin cd/dvd:ltä asennettavat pelit, koska sen on mahduttava pienempään tilaan.