UUSIMMAT

Mobiiliarvio: Call of Duty: Mobile tuo hittipelisarjan kännykälle yllättävän onnistuneesti

11.10.2019 10:32 | Joonas Koivisto

Call of Dutyn kännykkäversio on selkeästi tarkoitettu erityisesti Aasian markkinoille, mutta peli toimii varsin hyvin ihan kenelle vaan räiskinnän ystävälle. Maksutta saa oivan räiskintäkokemuksen, joka maistuu ainakin, jos muutakaan ei ole saatavilla.

Ikoninen ja erityisesti konsoleilla menestystä niittänyt Call of Duty -pelisarja on kääntynyt viimein kokonaisena pelinä älypuhelimille ja tableteille. Kosketusnäytön käyttäminen ensimmäisen persoonan räiskintäpelin ohjaustapana ei ole ajatuksen tasolla kovinkaan hyvä idea, mutta Call of Duty: Mobilessa pelaaminen on saatu tuntumaan ainakin riittävän hyvältä. Call of Duty -pelisarjan pohjan luoneet ominaiset seikat – nopea tempo ja lyhyet kierrokset – ovat kuin luotuja myös mobiilipelimaailmaan. Kartat ovat tiiviitä ja tarjoavat pääosin koko ajan toimintaa.

Ohjauksessa toinen puoli ruutua on liikkumista ja toinen tähtäämistä ja ampumista varten. Tähtäystä on avustettu huomattavan paljon, mutta avustuksen voi halutessaan myös kytkeä pois päältä. Tällöin pelistä tosin tulee hyvin vaativa ja pelatessa vain jännittää hartiansa turhaan jumiin yrittäessään osua tarkkuutta vaativissa tilanteissa. Mobiiliympäristön takia peli näyttää huomattavasti isojen ruutujen menoa kankeammalta, mutta itse pelaaminen tuntuu silti hyvältä ja aivan yhtä täysipainoiselta kuin konsoleilla tai tietokoneella.

Suorituskyky pelissä on varsin mukiinmenevä.

Parikin vuotta vanha lippulaivapuhelin pysyy medium-asetuksilla menossa mukana. Tavallisessa moninpelissä pelimuodot ovat Team Deathmatch, Domination, Search & Destroy sekä Frontline, joka on kuten perinteinen Team Deathmatch, mutta sillä erotuksella, että kuoltuaan syntyy aina omaan tukikohtaan. Peliin on tuotu myös mobiililaitteille käännetty versio COD-sarjan Battle Royale -pelitilasta.

Lyhyet pelit Team Deatchmatchia tai Dominationia ovat kuitenkin ehdottomasti paras osa COD-mobiilipeliä.

Call of Duty: Mobile on maksuton AppStore- ja Google Play -sovelluskaupoissa, mutta rahalla voi luonnollisesti ostaa enemmän esineitä ja nopeammin tasoja hahmolleen. Kaikki pelitilat ovat ainakin vielä muutaman tunnin jälkeen maksuttomia, eikä pelaamista ole muutoinkaan rajoitettu maksumuurien taakse.