UUSIMMAT

Moottoritie on kuuma – arvostelussa maantiesota Convoy

12.05.2015 15:00 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen suuntasi kaukaisten galaksien moottoriteille tekemään tuttavuutta bandiittien kanssa. Mielellään kiväärinmitan päästä.

Planeetan herruudesta kisaa kolme sotaisaa osapuolta, joista jokaisella on omat reviirinsä. Pelaajan liikkuessa vaikka korkeateknologiaa suosivien TORVUS-hemmojen mailla vastaan tulee tiesulkuja, taivaalla kiitäviä tarkkailuliidokkeja ja ties mitä muuta. Mad Max –henkisten ryövärien alueella taas kohtaa poltettuja kyliä, ryöstettyjä ihmisiä ja väijytyksiä.

FTL:n tavoin monet näistä satunnaiskohtaamisista ovat pieniä tarinavinjettejä, joissa saa tehdä omia valintojaan. Törmäät outoon baariin. Uskallatko mennä sisään? Baarimikko tarjoaa juotavaa. Juotko? Heräät pökerryksissä sidottuna takahuoneesta ja sinua uhataan aseella. Mitä teet? Ja niin edelleen. Valinnoilla on seurauksensa: joskus voi saada vaikka uusia ajoneuvoja saattueeseensa, menettää entisiä tai vaikka löytää resursseina tarvittavia romuosia ja bensaa.

Satunnaistapahtumia tuntuu olevan paljon vähemmän kuin vaikka FTL:ssä, sillä jo parin tunnin pelailun jälkeen vastaan tuli koko ajan tuttua kamaa. Tapahtumissa on tosin pieniä variaatioita, joten aina ei voi tietää, onko se baarimikon drinkki myrkytetty vai ei.

Lue koko arvostelu: Convoy (Mac, PC)

Lisää aiheesta

Ori and the Blind Forest (PC, Xbox 360, Xbox One)

Ostrich Island (PC) 

Space Marshals (iOS)

Train Fever (Linux, Mac, PC) 

Trine 3: The Artifacts of Power –ennakko (Linux, PC) 

Muropaketin uusimmat