Uusimmat

Muistatko kun roolipelit olivat saatanasta?

21.03.2016 12:41 Jukka O. Kauppinen

1980-luvun alun roolipeli-moraalipaniikki on jäänyt pelaamisen historiaan surullisena ja ehkä vähän huvittavanakin ajanjaksona. Huvittavana siksi, että kuinka pihalla ihmiset saattoivatkaan olla. Surullisena siksi, että sen kautta demonisoitiin hyvä ja sosiaalinen harrastus, joka toi iloa monien elämään ja auttoi purkamaan jopa sosiaalisia paineita. Moni ujo ja ahdistunut henkilö löysi roolipelien kautta ystäviä ja uutta uskoa elämään, mutta sitten pelien päälle lyötiinkin saatanallinen, paha leima.

Myös Suomessa.

Atlas Obscura -lehden kattava artikkeli kertoo nimenomaan Dungeons & Dragons -fantasiaroolipelin ympärille rakentuneesta kohusta, oikein mainioiden videopätkien ja historiallisten viitteiden kautta.

 

Dungeons & Dragons

Lisätietoja: Dark Dungeons

 

Osattiin sitä Suomessakin:

Monet tietämättömät vanhemmat luulevat lastensa olevan hyödyllisten harrastusten parissa, kun nämä muista nuorista poiketen eivät lähdekään kadulle notkumaan ja litkimään olutta, vaan pysyttelevät kotona tiukasti tietokoneensa ääressä roolipelejä pelaten.

En suosittele alkoholin käyttöä kenellekään, mutta pakkotilanteessa sallisin omalle lapselleni sata kertaa mieluummin kylmän kadun ja juopottelun kuin roolipelien pelaamisen.

Lisätietoja: Saatanalliset roolipelit

 

Kiitämme maestro Rautiaista tarkkasilmäisyydestä.

Lue juttu: The 1980s Media Panic Over Dungeons & Dragons

Lisää aiheesta

Alelaari-D&D-roolipeliräpellys marssii konsoleille

Sword Coast Legends (PC)

Vin Diesel mainostaa leffaansa Dungeons & Dragonsia pelaamalla

Peilin takaa: näin syntyi D&D-seikkailu 80-luvulla

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat