Nintendo tekee uutta konsolia – NX on ”aivan upouusi konsepti”

17.03.2015 17:28 | Jukka O. Kauppinen

Aiemmin tänään kerroimme japanilaisen Nintendo-pelitalon laajentavan operaationsa myös mobiilipeleihin. Ilmoitus merkitsi 180 asteen käännöstä yhtiön politiikassa, jonka mukaan firman pelejä ja hahmoja ei tulla ikinä kuunaan näkemään millään muilla kuin Nintendon omilla alustoilla.

Vaan ei hei huolta. Yhtiö ei ole siirtymässä pelkäksi mobiilikehittäjäksi, vaan omat alustat ovat tärkeitä jatkossakin. Siksi firma kehittää parhaillaan uutta Nintendo NX –nimellä tunnettavaa konsolia.

NX on yhtiön mukaan ”täysin uusi konsepti”, joka on omistettu yksinomaan pelaamiseen.

”Koska olemme nyt tehneet päätöksen mobiilipelistrategiastamme, niin olemme samalla entistäkin luottavaisempia näkemyksestämme puhtaasti pelaamiseen tarkoitetuista pelikoneista”, yhtiön überjohtaja Satoru Iwata kertoo.

Uutta konsolia ei kannata odotella odotella ihan vielä, mutta ehkä tänä tai ensi vuonna kuulemme jo tarkempia tietoja. Vaikka Wii U ei saavuttanutkaan sille annettuja tavoitteita, niin laite on sentään päässyt nyt jonkinlaiseen vauhtiin eikä yhtiö varmastikaan halua vetäistä siltä mattoa juuri tässä vaiheessa.

Lähde: Kotaku

Lisää aiheesta

Nintendo lankesi: Mario ja kumppanit loikkaavat mobiilipelien maailmaan

Muropaketin uusimmat