Uusimmat

Nintendo uskoo yhä Wii U:n mahdollisuuksiin

15.02.2015 20:00 Juho Anttila

Nintendon Wii U -konsoli on ollut myynneiltään valtava pettymys. Tilannetta ehti viimeksi kommentoimaan pelikonsoleihin erikoistunut analyytikko Michael Pachter, joka arvelin Nintendon elävän jonkinlaisessa itsepetoksen tilassa konsolin menestyksen ja mahdollisuuksien suhteen. Pachter argumentoi, että Nintendon olisi syytä puskea markkinoille kokonaan uusi laite ja hylätä pahasti rämpivä Wii U.

Nintendon pääjohtaja Satoru Iwata on eri mieltä. Iwatan mukaan Wii U -konsolilla on vielä vaikka kuinka paljon kasvuvaraa. Tätä tuetaan merkittävällä määrällä tänä vuonna ilmestyviä uusia konsolipelejä. Lisäksi Iwata totesi, että kasvua haetaan erityisesti länsimarkkinoilta. Japanissa konsolipelaaminen keskittyy vahvemmin älypuhelimiin ja kannettaviin konsoleihin, kun lännessä vannotaan yhä perinteisten konsolien nimeen.

Pachter puolestaan suhtautuu skeptisesti myös uutisiin Wii U:n parantuneista myyntiluvuista. Miehen mukaan esimerkiksi 82%:n myynnin kasvulla ei ole juuri merkitystä, jos lähtöarvo on tarpeeksi matala. Myyntien kasvaminen 40 000 konsolista 70 000 konsoliin ei juuri lohduta, jos kilpailijoiden myynnit lasketaan sadoissa tuhansissa. Wii U:lla onkin yhä melkoinen matka edessään, jos pettymys tahdotaan kääntää voitoksi.

Lähde: Videogamer

Lisää aiheesta

Satoru Iwata jatkaa Nintendo-kipparina

Nintendo-pomo: ”luimme markkinoita täysin väärin. Tarvitsemme uuden strategian”

Nintendo pyrkii poistamaan väärinkäsityksiä – Wii U:ta markkinoidaan uutena konsolina