Nintendon veikeä GameCube täytti 15 vuotta

15.09.2016 12:00 | Miikka Lehtonen

Yllättäjä, erilainen, rohkea, hauska, pettymys, floppi. Nintendon GameCube-konsoliin liittyy paljon mielipiteitä ja fiiliksiä. Itse pidin purppurasta kuutiosta kovasti ja olisin joskus voinut nimetä sen suosikkikonsoliksenikin. Laite täytti eilen vuosia, sillä sen Japanin julkaisusta on 15 vuotta aikaa.

Nintendon GameCube on toistaiseksi se firman viimeinen perinteinen pelikonsoli, sillä sen seuraajat — Wii ja Wii U — ovat molemmat yrittäneet päästä yleisön suosioon jipoillaan. GameCubesta ei moisia löytynyt, joskaan ei ihan hirveästi suosiotakaan, sillä laite ylsi kuuden vuoden olemassaolonsa aikana 21,74 miljoonan kappaleen myynteihin. Ei siis mikään floppi — vaikka netissä moinen ajatus laitteeseen usein liitetäänkin — mutta ei myöskään mikään supermyyjä.

Tästä huolimatta laitteelle kyllä julkaistiin hirmuiset pinot erinomaisen hyviä pelejä. Paper Mario: The Thousand Year Door, Viewtiful Joe, Resident Evil 4, Super Mario Sunshine, Super Smash Bros Melee, Luigi’s Mansion, Mario Kart: Double Dash, Animal Crossing, The Legend of Zelda: The Windwaker, Metroid Prime, Pikmin, Baten Kaitos, Eternal Darkness ja monet muut pelit olivat syitä sille, miksi pidin — ja pidän — GameCubesta niin kovasti.

Kiitos siis hienoista muistoista tällekin Nintendon koneelle. Pitäisiköhän juhlan kunniaksi kaivaa kuutio kaapista?