Nokia N8 ensitestissä

14.09.2010 12:59 | Jukka O. Kauppinen

Naapurin pojat ovat testailleet pikaisesti Nokian tulevaa N8-puhelinta. Jämäkkärakenteiseksi kuvailtu puhelin vaikutti hyvältä myös käyttöjärjestelmänsä suhteen. ”Yleisesti ottaen Symbian^3 tuntuu selvästi ripeämmältä kuin S60 5th Edition ja sen käytettävyyttä on hiottu mm. tuplanäpäytysten tarvetta karsimalla”, kertoo Muron Juha Kokkonen.

”Uusi Symbian^3-käyttöjärjestelmä näyttää S60 5th Editioniin tottuneelle varsin tutulta. Kotiruutuja on nyt kolme ja niiden sisältö on valittavissa entistä monipuolisemmin. Kotiruutujen välillä voi navigoida joko ruutua sivusuunnassa pyyhkäisemällä tai alapalkin keskellä sijaitsevaa pallokuvaketta näpäyttämällä.”

”N8:n kyljet ja takakuori ovat ”samaa puuta”. Kameran kohdalle on jouduttu tekemään korotus, koska aiempiin Nokian kamerapuhelimiin nähden tuplakokoinen kuvakenno vie väistämättä tilaa. Nokia on päättänyt olla käyttämättä linssinsuojusta N8:ssa. Kennon tarkkuus on 12 megapikseliä ja se on höystetty Carl Zeissin laajakulmaoptiikalla sekä LEDejä tehokkaammalla xenon-salamalla. Nokia väittää kyseessä olevan markkinoiden tasokkain kännykkäkamera. Ainakin netissä liikkuneet mallikuvat lupaavat hyvää ja suunta on oikea – Nokian edustaja nimittäin totesi, että uusi suurikokoinen kenno on tärkeä asia, eikä niinkään megapikselien määrä.”

Lue koko pikainen testi täältä: TaskuMuron ensituntumat Nokia N8:sta

Lue myös

eDomen arvosteluviikko: Halo Reach, Dead Rising 2: Case Zero, Lost Horizon, Kirby’s Epic Yarn, SBK X ja Blade Kitten

Mario viettää 25. syntymäpäiväänsä

Mindflex – pelaamista ajatuksen voimalla

Paypal istuu 600 000 euron päällä, Minecraftin tekijä ihmeissään