Nyt selvisi, miksi Falloutin Vault-asut ovat sinikeltaisia

07.02.2019 17:58 | Muropaketin toimitus

Sininen ja keltainen ovat kaikille Fallout-pelejä pelanneille tutut värit, sillä pelien käynnistyessä on sankarilla päällään tutut sinikeltaiset haalarit.

Kahta alkuperäistä Falloutia ja Fallout: New Vegasia kehittänyt Tim Cain on kertonut haastattelussa, miksi sininen ja keltainen päätyivät pelisarjan ikonisimmiksi väreiksi. Fallout-pelien päähenkilöllä on tapana nousta bunkkerista ylös sinikeltaisiin haalareihin pukeutuneena.

Vastaus on yksinkertainen: ne olivat kaksi väriä, joita ei oltu pelissä vielä hyödynnetty. Paletti ei Cainin mukaan ollut alkujaankaan kovin laaja, ja niinpä jäljelle jääneet sininen ja keltainen käytettiin Vault-pommisuojassa lymyilevien vaatteisiin.

Pelisarja olisi varmasti täysin erilainen, jos näiden värien tilalle olisi päätynyt jotain aivan muuta.

Cain työskentelee parhaillaan toisen Fallout-suunnittelija Leonard Boyarskyn kanssa Obsidianilla, joka hääräilee parhaillaan The Outer Worlds -roolipelin kimpussa. The Outer Worlds tulee olemaan hengeltään Falloutin ja BioShockin kaltainen, mutta sillä ei valitettavasti ole vielä julkaisuajankohtaa, kertoo Comicbook-sivusto.

The Outer Worlds ilmestyy tämän vuoden aikana PC:lle, PlayStation 4:lle ja Xbox Onelle.