UUSIMMAT

Onko tässä World of Warcraftin seuraava lisälevy?

14.08.2013 16:30 | Muropaketin toimitus

Blizzardilla ollaan oltu ahkeria. Diablo III:n lisäri paljastettiin kiusoittelun muodossa aiemmin tänään ja nyt taisi käydä myös niin, että World of Warcraftin seuraavan lisäosan nimi ja teema livahtivat julkisuuteen.

Blizzard kehittää World of Warcraftin lisälevyjään kahden vuoden sykleissä. Välivuosina projektit ovat sitten niin pitkällä, että niiden identiteetti alkaa muotoutua ihan nimeä myöten. Ja niinpä näihin aikoihin näinä välivuosina joku tarkkaavainen huomaa Blizzardin rekisteröineen seuraavan lisälevyn nimen. Näin kävi kaikille aiemmillekin.

Firma on huomannut pelaajien innokkaat vakoiluoperaatiot ja ryhtynyt kiertämään niitä rekisteröimällä tavaramerkkejään aluksi pienempien maiden markkinoille sen tiedon varassa, että niiden avulla voi sitten myöhemmin ottaa tavaramerkin haltuunsa myös Yhdysvalloissa ja muilla tärkeillä markkina-alueilla. Näin kävi esimerkiksi Hearthstone-keräilykorttipelin kanssa, joka rekisteröitiin alunperin Swazimaassa. True story!

Kun lisälevyjen rekisteröinnit ovat perinteisesti osuneet välivuosien kesäkuukausille, netissä odoteltiin jo innolla vihjeitä ensi vuonna ilmestyvästä seuraavasta lisäosasta. Ja nyt ne on saatu, sillä firma rekisteröi tavaramerkin ”The Dark Below”, joka ei sinänsä vielä kerro paljon mitään. Mutta pienellä e-etsivoinnillä paljonkin.

World of Warcraftin Cataclysm-lisärissä nähtiin nimittäin jättimäinen mustekalahirviö, ”Ozumat, Fiend of the Dark Below”. Samaten muutama demonipomo mainosti kaatuessaan, että heidän kuolemansa eivät Azerothia pelasta, vaan helvetti tulee nousemaan maan pinnalle ja tuhoamaan kaiken. Ja nyt se on sitten tapahtumassa. Alunperin Blizzardin suunnitelmana oli tiettävästi jatkaa Cataclysmin jälkeen kuumempiin maisemiin, mutta Pandaria kiilasi väliin.

Toisaalta kaikki tämä on vasta spekulointia. Aiemmin Blizzardin asioista perillä ollut nettitietäjä esimerkiksi totesi Twitterissä, että The Dark Below ei ole WoWin seuraava lisälevy. Mene ja tiedä, siis! Mutta olisihan aihe ihan kiinnostava.

Muropaketin uusimmat