Uusimmat

Overwatchin julkaisu pudotti Battlebornin hintaa roimasti

24.05.2016 12:00 Miikka Lehtonen

Voi Gearboxia. Firman pitkään tuunattu Battleborn-peli on koko kevään ajan jäänyt Overwatchin jalkoihin. Päällekkäiset beta-viikonloput ovat vieneet huomion pois Gearboxin pelistä ja valokeila kuuluu selkeästi Blizzardille. Ei siis liene sattumaa, että Overwatchin julkaisun myötä Battlebornin hinta putosi dramaattisesti.

Gearboxin Battlebornia ja Blizzardin Overwatchia on verrattu paljon toisiinsa, mikä on vähän hämmentävää. Peleillä kun ei oikeasti ole kovinkaan paljon yhteistä. Blizzardin peli on Team Fortress 2:n henkistä tiimiräiskintää kun taas Battleborn on puhdas MOBA, jota pelataan vain FPS-perspektiivistä. Oli peleillä miten vähän yhteistä, selvästi ne kilpailevat samasta tilasta pelaajien aivoissa, sillä Overwatch on vienyt huomion totaalisesti Battlebornilta. Battlebornin julkaisuviikonloppuna esimerkiksi järjestettiin — tuskin ihan sattumalta — Overwatchin avoin betaviikonloppu, johon osallistui yhdeksän miljoonaa pelaajaa.

Nyt Overwatch on sitten ilmestynyt. Peli aukesi pelattavaksi viime yönä ja virallisesti se tulee kauppojen hyllyille tänään. Battleborn on ollut myynnissä jo pari viikkoa ja ilmeisesti on pärjännyt ihan kohtalaisesti, sillä 2K Games on luonnehtinut pelin myyntejä ”rohkaiseviksi”. Overwatchin ilmestyminen kauppoihin on kuitenkin pudottanut pelin hinnan täydestä 60 euron hintalapusta sopuisampaan 40 euroon, mikä alkaa olla jo ihan hyvä hinta Battlebornista.

Jää nähtäväksi, miten pelien välisessä kilpailussa lopulta käy, mutta rehellisesti sanoen saa tapahtua aika paljon ihmeitä, jotta Overwatch ei tallo Battlebornia totaalisesti jalkoihinsa. Harmi, sillä molemmat pelit ovat hyviä. Erilaisia, mutta hyviä.

Lähde: Gamespot