Parasta taistelupelaamista – arvostelussa peukutettu Guilty Gear Xrd -SIGN-

10.07.2015 21:00 | Jukka O. Kauppinen

Miika J.K. Halmela suuntasi taistelupelien animeitoon maailmaan ja nautti olostaan. Että voikin mätkintä olla joskus ihanaa!

Guilty Gear Xrd -SIGN- siirtää sarjalle ominaiset elementit loistavasti nykyaikaan. Ensimmäiseksi huomion varastaa ulkoinen anti. Cel-shading-tekniikalla kuorrutettu 3D-grafiikka näyttää teräväpiirtona älyttömän hyvältä, semminkin kun käytössä on täysi 1080p-resoluutio 60 ruudun sekuntivauhdilla. Sulavaa, niin kovin sulavaa! Pelimoottorina jyllää Unreal Engine 3, mutta toimintaa staattisesti sivulta seuraava kuvakulma luo immersion kaksiulotteisesta mätöstä. Erikoisliikkeiden aikana kamera tosin siirtyy suoraan toiminnan keskelle. Monttu aukeaa ihastuksesta useammankin kerran taistelun tiimellyksessä.

Taistelusta puheen ollen, niissä todella piisaa tekemistä niin aloittelijoille kuin paatuneille guruillekin. Noviisi voi riisua vaikeustason minimiin jolloin pärjää hyvin ihan vaan pelkästään näppäimiä rämpyttämällä. Siihen ei silti tarvitse tyytyä. Mukana on monia hyviä tutoriaaleja sekä haaste- ja treenimoodeja, joiden avulla kokematon nyrkkirysyttelijä voi harjoitella erilaisten kombojen ja erikoisliikkeiden saloja.

Lue koko arvostelu: Guilty Gear Xrd -SIGN- (PS3, PS4)

Lisää aiheesta

Batman: Arkham Knight (PC, PS4, Xbox One)

Bladestorm: Nightmare (PS4, Xbox One)

Hyrule Warriors (Wii U)

Monster Hunter 4 Ultimate (3DS)

Mortal Kombat X (iOS)

Mortal Kombat X (PC, PS4, Xbox One)

Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm 3 Full Burst (PC, PS3, Xbox 360)

One Piece Unlimited World Red (3DS, PS3, PSV, Wii U)