Paskin firma -nimitys sai EA:n pohtimaan toimintatapojaan

06.11.2013 11:00 | Juho Anttila

Pelaajat eivät tykkää isoista yrityksistä, joiden katsotaan polkevan kuluttajien oikeuksia. Suosikki-inhokki EA sai kokea tämän, kun yritys äänestettiin verkossa kaksi kertaa peräkkäin Amerikan paskimmaksi yritykseksi. Pientä ylireagointia ehkä, kun pysähtyy miettimään muiden suuryritysten tekemisiä, mutta kansa on puhunut ja pulinat pois.

EA:n PC- ja konsolipelikehityksestä vastaava Patrick Soderlund on nyt paljastanut, ettei tulosta sivuutettu yrityksen sisällä pelkällä olankohautuksella. Mies kertoo, vaikka hän ei pidäkään äänestystulosta oikeutettuna, sai kyseenalaisen kunnian voittaminen pohtimaan vakavasti, mitä yritys tekee väärin.

Soderlund, EA-pomo Peter Moore ja muutama muu johtohenkilö viettikin aikaa yhdessä pohtien, mikä on saanut pelaajat katsomaan yritystä niin vinoon. Tarkoitus oli tunnistaa ongelmakohdat ja löytää keinoja muuttaa EA:n julkisuuskuvaa. Esimerkkinä tuloksista muun muassa firman kyseenalaisia reaktioita herättänyt verkkopassiohjelma haudattiin vain kuukausi palaverin jälkeen.

Pelaajien mielipiteellä ja kovan älämölön pitämisellä epäkohdista siis on sittenkin vaikutusta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

EA-pomo ei sulata Amerikan huonoin yritys -äänestystulosta

Electronic Arts on Amerikan huonoin yritys

EA:n Peter Moore korjailee Gamescom-möläyksiään

Keskustelu

@12 kyllä battlelog vielä vanhat server browserit voittaa, vaikka ei aina toimikkaan.
Ehkä EA fiksuuntuisi ja alkaisi oikeasti panostamaan myös omiin peleihinsä eikä suoltaisi jokavuotista NFS/NHL/FIFA/NFL paskaa.

Originin pelien palautusoikeus oli ihan hyvä startti, jotain etua kilpailijoihin.

@2:

Tosin steam tekee kaiken aina paremmin. BF3 esim… ensin loggaat originiin, sitten loggaat battlelogiin ja rekisteröidyt jonka jälkeen käynnistät bf3:n battlelogin kautta…

Ja auta armias jos battlelogi tai origin päättää olla toimimatta. Itse pelissä kun ei ole tietenkään omaa pelienhaku ohjelmaa vaan battlelogi pitää olla päällä ja se pitää nimenomaan käynnistää originin kautta.

Hohhoijjakkaa…

@1 ”Steam on myös DRM, mutta se toimii erinomaisen hyvin, että sitä ei edes muista pelin aikana.”

Origin alkaa nykyään jo olla paljon paremmin ja sujuvammin toimiva softa. En pidä sen pakotuksesta, en käytä sitä jollei ole pakko, arvostan Valvea yrityksenä tuhansia kertoja enemmän mutta onhan Steam nyt vähän saatanan tönkkö ja tunkkanen käyttää. Ainakin Origin on ihan toimiva kokonaisuus.

This is why I´m a PIRATE! Yarrharr. Sen verran porukka jo luetellut samoja syitä mitä itselläni on kyseisestä laitoksesta jäänyt mieleen niin en jaksa lisätä samoja uudestaan. Miksikö wareware tai crackki? Pystyy kiertämään originin ym. kokonaan. Jättäisivät sen pois ja wanha PC meininki ”osta levy, asenna, pelaa” niin homma olisi ok…ehkä.

EA on yhdessä muiden isojen julkaisijoiden (Activision, Ubisoft) kanssa ollut kovaa vauhtia (yrittämässä) tappamassa PC-pelaamista. Kehnot konsoliporttaukset, modituen ”korvaaminen” maksullisilla DLC:illä ja Origin-only pelit noin päällimmäisenä.

EA (ja nämä muut) eivät ymmärrä, mistä PC-pelaamisessa on kysymys – valinnanvapaudesta. Niin kauan, kuin kusevat maailman suurimman install basen päälle voivat odotella vastaavia äänestystuloksia jatkossakin.

Sattuneesta syystä firman julkaisut eivät kovin usein pääse Vuoden PC-Peli listauksessa kovin korkealle (Battlefield ehkä hyvänä poikkeuksena, vaikka en usko että BF4 enää kovin korkealle lentääkään).

Itseäni ottaa pattiin Free to Play, mikromaksut ja pakko-online. FtP ei häviä mihinkään, koska on ”tulevaisuutta”, samoin mikromaksut, koska niillä tehdään sikana rahaa. Originkaan ei häivy mihinkään, mikä suppean valikoiman ja kalleuden takia pitäisi skarpata, tai siirtää kaikki Steamiin. Tai pitäisi Originin, mutta julkaisisi samalla Steamiin pelit.

Peleistä eniten hermoon osuu hyvien pelisarjojen ja studioiden pilaaminen, esimerkkinä nyt ainakin Plants vs. Zombies 2, adventures ja Garden Warfare, sekä Dead Space, Sim City, Mass Effect ja Dragon Age sarjojen totaalinen mahalasku.

Firma joka kykeni k*semaan loistavan CoD-sarjan 4:n jälkeen niin täydellisesti että ennen niin suuri pc-pelaajien määrä katosi kuin jääpuikko Lappiin.
Se mitä EA kutsui ”kehitykseksi”, muut kutsuivat silmään pissimiseksi.

Esimerkkejä miksi en pidä EA:sta:

BF3 oli niin paha ohilaukaus, että nelosen ostan korkeintaan alelaarista. Mainittakoon järkyttävä määrä teknisiä ongelmia (PC) (peliinliittymisongelmat, pelistä tippumiset, kaatuilut), pelaajien syrjiminen (jos et ostanut Premium-pakettia, niin sen ostaneet pääsivät edellesi serverilleliittymisjonoissa), pelaajien k*settaminen esim. ei tukea pelaajien tekemille kartoille, koska ”pelimoottori on liian monimutkainen”, mikä on koodikieltä sille, että pelin julkaisija ei saisi pelaajien tekemista kartoista rahaa ja ne saattaisivat haitata maksullisten karttojen myyntiä.

Sitten Crysis 2: julkaistiin PC:lle ilman DirectX11-tukea ja muita silmäkarkkeja, mihin PC on luotu. Ne tulivat myöhemmin päivityksessä, joka teki yksinpelistä kaatuilufarssin (moninpeli toimi). Käytännössä kampanjaa ei voinut pelata ollenkaan tuon pahamaineisen päivityksen jälkeen. Crysiksen foorumeilla valitettiin asiasta, muttei siihen vastannut yksikään kehittäjän tai julkaisijan edustaja eikä EA:n tukitsätti osannut auttaa ollenkaan. Rahat menivät täysin hukkaan. Koitin Crysis 3:n moninpelialphaa, mutta peli kaatui latausruudun aika. Joka kerta. Sitten tuli moninpelibeta ja peli kaatui edelleen latausruudun aikana. Joka kerta. En ole ostamassa kyseistä peliä.

Red Alert 3. Värikäs lelugrafiikka oksetti ja pilasi hyvät muistot ja pakollinen co-commander teki kampanjanasta tympeän; peli oli järkytys Red Alertin ja Red Alert 2:n ystävälle.

Jotkut pelit tekee mieli hankkia fyysisenä kun taas tusinamätöt riittää digitaalisena.

EA:sta.. Sims 3 rahastus omasta mielestä aika törkeää suorastaan. Itse peli ja kaikki lisäosat jotain 300e vähintään, ja tähän ei kuulu ”stuff packit” jotka lisää lähes toisen mokoman. Siihen vielä päälle Sims 3 Storen tavarat jotka eivät varmaan irtoa 300e hintaan.
Origin on aika kankeen olonen vs Steam.

”mikä on saanut pelaajat katsomaan yritystä niin vinoon”

Pakko-online-DRM, DRM:n toimimattomuus, pakko luoda tunnus ja salasana ja pakko asentaa ylimääräinen ohjelma ja kirjautua sisään että voi pelata.

Ennen kaikki oli paremmin. Mennään kauppaan ostamaan laatikko, jossa on CD-levy, joka vain syötetään tietokoneeseen, asennetaan ja pelataan.

Steam on myös DRM, mutta se toimii erinomaisen hyvin, että sitä ei edes muista pelin aikana.

Muropaketin uusimmat