Uusimmat

Paskin firma -nimitys sai EA:n pohtimaan toimintatapojaan

06.11.2013 11:00 Juho Anttila

Pelaajat eivät tykkää isoista yrityksistä, joiden katsotaan polkevan kuluttajien oikeuksia. Suosikki-inhokki EA sai kokea tämän, kun yritys äänestettiin verkossa kaksi kertaa peräkkäin Amerikan paskimmaksi yritykseksi. Pientä ylireagointia ehkä, kun pysähtyy miettimään muiden suuryritysten tekemisiä, mutta kansa on puhunut ja pulinat pois.

EA:n PC- ja konsolipelikehityksestä vastaava Patrick Soderlund on nyt paljastanut, ettei tulosta sivuutettu yrityksen sisällä pelkällä olankohautuksella. Mies kertoo, vaikka hän ei pidäkään äänestystulosta oikeutettuna, sai kyseenalaisen kunnian voittaminen pohtimaan vakavasti, mitä yritys tekee väärin.

Soderlund, EA-pomo Peter Moore ja muutama muu johtohenkilö viettikin aikaa yhdessä pohtien, mikä on saanut pelaajat katsomaan yritystä niin vinoon. Tarkoitus oli tunnistaa ongelmakohdat ja löytää keinoja muuttaa EA:n julkisuuskuvaa. Esimerkkinä tuloksista muun muassa firman kyseenalaisia reaktioita herättänyt verkkopassiohjelma haudattiin vain kuukausi palaverin jälkeen.

Pelaajien mielipiteellä ja kovan älämölön pitämisellä epäkohdista siis on sittenkin vaikutusta.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

EA-pomo ei sulata Amerikan huonoin yritys -äänestystulosta

Electronic Arts on Amerikan huonoin yritys

EA:n Peter Moore korjailee Gamescom-möläyksiään