UUSIMMAT

Peggle 2 on huoletonta älypelipalloilua

10.05.2014 20:00 | Jukka O. Kauppinen

Kalle Laakso pisti palloja jonoon, riviin ja vaikka millaiseen järjestykseen. Kivaa oli!

Kaikki toisen Pegglen hahmot sopivat peliin hyvin ja eroavat toisistaan sopivasti, mutta enemmänkin niitä voisi olla. Pelin viehätys kun rakentuu sekä kuulan pimpauttelusta että hahmoista ja heidän kyvyistään. Ensimmäisen Pegglen yksinkertaisuudesta oli helpompi hakea pieniä iloja ja vaihtelua, nimenomaan laajemman hahmokaartin ansiosta.

Eteneminen on pistetty uusiksi pikku viilauksin. Jokaisella hahmolla on yhteensä kaksikymmentä kenttää, joista puolet ovat kyvyille suotuisia haastekenttiä. Näiden jälkeen aukeaa uusi mestari ja uudet kentät. Normaaleissa tasoissa on myös kolme pienempää haastetta, jotka eivät palkitse mutta pidentävät hitusen peli-ikää. Tosin mielikuvitusta niissä ei varsinaisesti ole käytetty ja ne ovat muutoinkin aika ilmiselviä: tyhjennä ruutu kaikista palloista ja palikoista, voita kenttä ylittämällä tietty pistemäärä ja läpäise taso tietty kuulamäärä jäljellä.

Haastekentät ovat kuitenkin osittain turhaa huttua. Pääasiassa pelaajan tarvitsee vain etsiä kuulalle oikea kohta. Fysiikat hoitavat loput. Osissa kenttiä on myös taustalla viivoja auttamassa oikean kohdan ja kuulan lentoradan löytämistä, eli edes taitoa taikka tuuria ei tarvita. Onneksi PopCap on sentään ajatellut 20:en kentän verran myös vanhoja peggleilijöitä. Yksinpelin lopulla avautuva viimeinen setti tuo mukanaan jo enemmän haastetta, mutta ensimmäisen Pegglen tasolle ei aivan ylletä, tosin eipähän näin ollen hiuksia tule revittyä päästä.

Lue koko arvostelu: Peggle 2 (Xbox 360, Xbox One)

Lue myös

King Oddball (Android, iOS, Mac, PC, PS4, PSV, WP8 )

Octodad: The Dadliest Catch (Linux, Mac, PC, PS4)

Pelitalo auttoi pariskunnan yhteen – suosikkipelin betatesti olikin ovela kosinta  

Retry (iOS)

Xbox Live Arcade -pelit testissä (osa 7)