PES-sarjaan mikromaksuja – Konami selittelee valintaa

08.07.2014 12:00 | Juho Anttila

Mikromaksut ovat ilmiö, joka on rantautunut ilmaispelattavista peleistä vähitellen myös täysihintaisiin pelikokemuksiin. Sen verran uudesta ilmiöstä on kyse, että pelaajat eivät vielä yleensä niele mikromaksuviritelmiä ainakaan pureskelematta. Julkaisijoiden ja kehittäjien selitys aiheeseen seurailee puolestaan yleensä linjaa ”kyllä se pelikokemus on täysimittainen, vaikka ette käyttäisikään mikromaksumahdollisuuksia”.

Uusin mikromaksuselittelijä on Konami, jonka jalkapallopeli Pro Evolution Soccer 2015 sisältää mahdollisuuden ostaa pelaajia käytettäväkseen oikealla rahalla. Samat pelaajat ovat toki hankittavissa joukkueen riveihin ilman luottokortin vingutusta, mutta tällöin pelitunteja on syytä upottaa virtuaalipotkupalloon merkittävästi enemmän.

Pelaajat eivät vähemmän yllättäen ole olleet mikromaksuista kovin innoissaan. Konamin tarjoamat selitykset puolestaan seuraavat tuttuja linjoja. Mikromaksuilla tarjotaan niille pelaajille, joilla ei ole mahdollisuutta panostaa merkittävää määrää tunteja PES:n pelaamiseen, mahdollisuus päästä pelaamaan esimerkiksi omalla suosikkipotkupalloilijallaan. Se, että samalla Konamin tilille rapsahtaa mukava määrä lisäeuroja tuskin ainakaan harmittaa studiopomoja.

Lähde: IGN

Lisää aiheesta

PES Manager – korttipelijalkapalloa taskumuodossa

Taskufutis ei häviä hirveästi isoveljelleen – testissä PES 2012 3D

PES 2013 kiitää syksyllä kentille