Uusimmat

Phil Harrison haluaa vaaraa, huumerikoksia ja kuolemaa

19.12.2006 10:54 Miikka Lehtonen

Phil "Verta pakkiin" HarrisonSonyn komedia-automaatti Phil Harrison on kaikkien peleistä kirjoittavien suuri sankari. Ei kulu viikkoakaan, ettei mies ole kertomassa äänekkäästi omia visioitaan pelimaailman suunnasta. Tällä kertaa Phil visioi PlayStation 3:n tehoja ja pelien sisältöä.

Kaikista mahdollisista medioista MTV:lle puhunut Harrison uskoi, että PlayStation 3 on niin mielettömän tehokas, ettei kukaan tule koskaan saamaan sitä polvilleen. Tai komediavaihtoehtona niin vaikea kehitysalusta, ettei kukaan tule saamaan siitä täyttä tehoa irti. Kumpaa tarkoitit, Phil?

Harrison uskoo, että vaikka God of War II, Gran Turismo 2 ja monet muut sisäisesti kehitetyt pelit vetävät PlayStation 2:n äärimmilleen, näin ei tule käymään PlayStation 3:lle. Hänen mukaansa pelit käyttävät tällä hetkellä ”alle puolet” koneen kapasiteetista. Uskokoon kuka haluaa. PlayStation 3 on silti paperilla törkeän voimakas kone ja kun ohjelmointitiimit pääsevät sinuiksi sen salaisuuksien kanssa, tiedossa lienee teknisesti äärimmäisen vaikuttavia pelejä.

Philin sanottava ei loppunut tähän, sillä hän paljasti samalla omia näkemyksiään pelimaailman suurimmasta haasteesta. ”Uskon hartaasti, että suurin haasteemme on pelien nimittäminen ’videopeleiksi’ ja se, että pelien pitäisi olla hauskoja”, Harrison totesi. ”Pelien pitäisi käsitellä pelkoa, komediaa ja kuolemaa. Niiden pitäisi käsitellä vaaraa ja huumerikoksia.”

Pääsemmekö jo ensi vuonna pelaamaan peliä, jossa tapamme toisia huumerikollisia heroiinirahojen takia? Grand Theft Auto -kopioiden suosion huomioiden en välttämättä edes löisi vetoa moista vastaan.

Vakavasti puhuen Harrison esittää hyvän pointin, vaikkakin tökerösti. Aikuismaisemmat ja vakavammat pelit ovat jo pitkään olleet pelimaailman Graalin malja. Raamatullisen esikuvansa mukaan kukaan ei vielä ole onnistunut ristiretkessään, sillä jossain vaiheessa kehitystiimit yleensä harhautuvat luulemaan, että aikuinen maku tarkoittaa pelkästään naurettavan kokoisia polygonirintoja, kirosanoja ja ämpärikaupalla verta.

Tärkeintä kuitenkin lienee, että pelatessa on hauskaa. Mistä itse kukin hupinsa repii, se onkin jo toinen juttu.

Muropaketin uusimmat