Pohjois-Karjalassa rakennetaan ainutlaatuista pelikoulutuspakettia

20.06.2012 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila jatkaa Pohjois-Karjalan pelikoulutusmaailmaan tutustumista. Artikkelisarjan toisessa osassa Juho syynäilee muun muassa Pohjois-Karjalan ammattiopiston, Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun sekä Itä-Suomen yliopiston tarjoamiin opintomahdollisuuksiin.

Yhteistyötä kehitetään tiiviisti myös suoraan yrityskentän kautta. Outokummusta käsin käydään paljon työharjoittelussa pelifirmoissa ympäri Suomea. Nyt myös ensimmäiset ammattikorkeakoulun opiskelijat ovat saavuttaneet opinnoissaan sen vaiheen, jossa työharjoittelu tulee ajankohtaiseksi.

Työharjoittelu ei ole ainoa linkki yritysmaailman ja koulujen välillä, vaan myös koulutusta kehitetään jatkuvasti yritysmaailman tarpeiden mukaisesti. Ammattikorkeakoulussa peliohjelmointia opettavan Seppo Nevalaisen mukaan “Tällä hetkellä olemme vahvassa yhteistyössä paikallisten pelialan yrittäjien kanssa, ja hyödynnämme yritysten toimeksiantoja jo pelialan perusopetuksesta lähtien. Tämä varmistaa työelämälähtöisen koulutuksen ja nopean siirtymisen eteenpäin opinnoissa.”.

Työelämälähtöisyys otetaan huomioon myös opetuksen sisällössä. “Korostamme työelämälähtöistä ajattelua opiskelijoidemme projektitöissä. Pelifirma voi esimerkiksi toimia pelin ”tilaajana”, eli he antavat oppilaille pelikonseptin joka heidän tulee toteuttaa. Lopuksi käydään läpi arviointi siitä kuinka projekti täytti asiakkaana toimivan pelifirman asettamat vaatimukset.”, muistuttaa Outokummussa opettava Olli-Matti Rautiainen.

Lue koko artikkeli: Pelialan koulutusta Pohjois-Karjalan tapaan

Lisää aiheesta

Pohjois-Karjalassa haudotaan uusia pelialan menestystarinoita

Lue myös

E3 2012 päivästä päivään

FragFX Piranha – hännällinen PS3-pelihiiri

Steelseries Spectrum 5XB – Xbox-pelikuulokkeet eivät sovi kissatalouteen

Suomalaiset pelit silloin ja nyt -näyttely esittelee suomalaista pelihistoriaa liki sadan vuoden ajalta

Wiikon wanha: Battlefield Vietnam

Wiikon wanha: Ridge Racer