PS Homea ladattu 19 miljoonaa kertaa

06.03.2011 13:30 | Jouni Mäki-Panula

Sonyn mukaan PlayStation Homen asiakasohjelmaa on ladattu 19 miljoonaa kertaa joulukuussa 2008 tapahtuneen lanseerauksen jälkeen. Home-johtaja Jack Buserin mukaan keskimääräinen rupeama palvelussa kestää 70 minuuttia ja koostuu pääasiassa pelaamisesta, johon löytyy valikoimaa 230 pelin verran.

Suosittuja ovat myös virtuaalitavarat, joiden tarjonta kasvoi 110 prosenttia viime vuonna.

19 miljoonassa ovat mukana kaikki, jotka ovat ladanneet PS Homen ja kirjautuneet palveluun ainakin kertaalleen. Aktiivisten käyttäjien määrää Buser ei halunnut paljastaa, mutta kertoi vihjeenä, että pelkästään Pohjois-Amerikassa 1,6 miljoonaa käyttäjää pelasi Sodium-ajopeliä kuuden viikon kuluessa julkaisusta.

Se, että Homessa lähinnä pelataan, on täysin ymmärrettävää. Mitäs muutakaan siellä voisi tehdä, kun viestintämahdollisuudet toisten kanssa ovat lähinnä vitsi ja sosiaalinen puuhastelu on lähinnä sitä, että jokaista naispuolista avataria tuijotetaan kuin maahan laskeutunutta Afroditea. Lapsiystävällinen virtuaalimaailma on vähän turhan siistitty ja puunattu, kun sitä vertaa vaikkapa Second Lifeen.

PlayStation Home -virtuaalimaailman voi ladata täysin ilmaiseksi PlayStation Networkistä.

Lue myös

Bulletstorm (PC, PS3, Xbox 360)

Crysis 2 -haastattelu – Crysis 2 on rujompi ja tummasävyisempi

Hullu mies asensi kaikki Windows-versiot toistensa päälle

Nintendo 3DS – jättitestissä 3DS:n julkaisupelit

Muropaketin uusimmat