Uusimmat

Puukkoa selkään: byrokraatin pahat puheet aiheuttivat pelitalon romahduksen?

14.02.2014 22:46 Jukka O. Kauppinen

38 Studiosin romahdus toissavuonna oli yksi pelialan suurimmista ja näyttävimmistä katastrofeista pitkään aikaan. Baseball-legenda Curt Schilling, sarjakuvapiirtäjä Todd McFarlane sekä science fiction- ja fantasiakirjailija R.A. Salvatore perustivat vuonna 2006 uuden roolipeleihin keskittyvän pelistudion, joka sittemmin kaatui konkurssiin saatuaan valmiiksi vain yhden pelin.

Yhtiön kaatumisen syyksi on epäilty pitkään muutakin kuin vain bisnestaloudellisia haasteita. Ainakin yksi niistä on sittemmin saanut taustalleen tuhtia vahvistusta. Näyttää todellakin siltä, että 38 Studiosin ja pelitalon kotipaikaksi valikoituneen Rhode Islandin osavaltion kurvernöörin Lincoln Chafeen aktiivinen selkäänpuukotus tuotti tulosta.

Sony Onlinen toimitusjohtaja John Smedley näet toteaa, että Chafeen jatkuva mustamaalauskampanja ja 38 Studiosin puukottaminen vaikeuttivat tuntuvasti yhtiön toimintaa ja jatkorahoittamista. Jopa niinkin pahoin, että ”jos Chafee olisi pitänyt turpansa kiinni viikon pidempään, niin 38 Studios olisi yhä hengissä.”

Smedleyn mukaan 38 Studiosin toinen peliprojekti oli todella lupaava, mutta yhtiö tarvitsi lisärahoitusta sen viimeistelyyn. Rahoitussopimukset kuitenkin kariutuivat kuvernöörin sabotaasiin.

Chafee oli pelistudion ja osavaltion välisen rahoitussopimuksen äänekäs vastustaja, joka teki osavaltion korkeimmalle vallankäyttöpallille noustuaan parhaansa yhtiön tuhotakseen. Fiksu teko, jolla tuhottiin sekä yhtiön lainanmaksukyky että hukattiin kaikki alueelle synnytetyt uudet työpaikat.

Lähde: Blame Rhode Island gov’t for 38 Studios downfall, says SOE’s Smedley

Lisää aiheesta

38 Studios ja Big Huge Games irtisanoivat kaikki työntekijänsä

Huhu: poliittinen peli koitui Amalur-studioiden kohtaloksi? 

Kingdoms of Amalur: Reckoning (PC, PS3, Xbox 360) 

Konkannut 38 Studios törsäsi 133 miljoonaa