Uusimmat

Rakkauden Pokemon asustaa vihankylväjien kirkossa – ja Merica Valkoisessa talossa

12.07.2016 16:30 Jukka O. Kauppinen

Pokemon Go antaa antamistaan, sillä pokemonit jakavat myös rakkautta, jopa vihaajille.

Westboron baptistikirkko tunnetaan hirvittävistä, vihaa pursuavista lausunnoistaan. Ääriuskovainen pikku ryhmä tuntuu vihaavan jotakuinkin kaikkea outoa ja erilaista, mutta aivan erityisesti homoja ja sateenkaarijärjestöjä. Poppoo järjestää kaikennäköistä kaaosta ja pahaa mieltä aiheuttavia mielenosoituksia niin sateenkaarihäissä/hautajaisissa kuin katujen varrellakin. Uhkasipa ryhmä taannoin tulla Suomeenkin saakka polttamaan Suomen lipun, mutta eipä tyypeillä loppumetreillä ollutkaan siihen pokkaa.

Pellelauma on myös todennut Intian valtamerellä 2004 tapahtuneen tsunamin olleen Jumalan kosto ruotsalaisille homoudesta, ja häiriköinyt yhdysvaltalaissotilaiden hautajaisissa. Ryhmän mukaan Jumala tappoi sotilaat, koska ”Yhdysvalloissa siedetään homoja.”

Ei siis mitään kivoja kavereita, minkä takia mukavammat ihmiset aina välistä kehittävät pikku jäyniä westborolaisille.

Pokemon Go

Ja Pokemon Go on siihen oiva väline. Westboron baptistikirkosta, siis siitä rakennuksesta itsestään, näet tehtiin pokemonien koulutuskeskus, gym, jossa asuu Loveislove-niminen pinkki rakkauden pokemon. Ja totta kai ihmiset rynnistivät paikalle kouluttamaan omia pokemonejaan ja siinä sivussa vähän hihittelemään lahkolaisille.

Vähemmän yllättäen lahko reagoi kotoisaan pokemoniinsa vihaa ja raivoa pursuavilla raamatunlainauksilla, joista se tärkein läksy – rakasta lähimmäistäsi – puuttuu täysin.

Pokemon Go

Pokemon Go -pelissä on muuten se hieno nyanssi, että monet kirkkorakennukset ovat automaattisesti virtuaalisia koulutuskeskuksia. Kirkkoihin ja muihin pyhiin paikkoihin saapuukin nyt reilusti enemmän ihmisiä kuin yleensä, samoin kuin väkeä joka ei normaalisti kirkkoon tulisikaan, kiitos hauskan pelin. Omalla jännällä tavallaan Pokemon Go tuo nyt paljon uutta kansaa jumalten temppeleihin.

Mutta jotkut gymit ovat vähän vaikeammissa paikoissa. Sillä Yhdysvaltain presidentin asunnossa ja valtionhallinnon ytimessä, Washingtonin Valkoisssa talossa, on myös Pokemon Go – koulutuskeskus. Ja siellä asuu Merica.

Pokemon Go

Tältä muuten näyttää tällä hetkellä New Yorkin keskuspuistossa:

Pokemon Go

Pokemon Go
Kaikki jutut aiheesta

Jukka O. Kauppinen

Muropaketin uusimmat