Raportti: Nintendo of Americassa tapahtunut jo vuosien ajan seksuaalista häirintää

18.08.2022 08:12 Muropaketin toimitus

Tuoreessa raportissa väitetään Nintendo of Americassa vuosien ajan tapahtuneesta seksuaalisesta häirinnästä.

Kotakun raportti nostaa esille useita syytöksiä, joiden mukaan Nintendo of Americassa on tapahtunut jo vuosien ajan seksuaalista häirintää, painostusta ja epätasa-arvoa. Sivun mukaan nämä ovat kohdistuneet erityisesti määräaikaisesti palkattuihin naispuolisiin työntekijöihin.

Studion kulttuurin väitetään olleen seksistinen ja suosineen miespuolisia kollegoita, jotka saivat todennäköisemmin kokopäiväisen työpaikan yhtiöstä. Samaan aikaan useiden naisten väitetään joutuneen seksististen kommenttien uhreiksi erityisesti tuotetestaukseen erikoistuneella osastolla.

Kotakun saamien lähteiden mukaan useat naiset kertoivat kuulleensa muun muassa mieskollegoiden keskustelevan näiden alushousujen väreistä. Vastaavasti kulttuuri oli kuitenkin sellainen, ettei tähän uskallettu tai kannattanut puuttua, vaan kannattavampaa oli vain ”leikkiä kiltisti mukana”.

Nintendoa kohtaan on kesän aikana kohdistettu jo useita syytöksiä sen huonosta ja epätasa-arvoisesta työkulttuurista, minkä lisäksi useat työntekijät ovat olleet äänekkäitä yhtiötä vastaan.

Muropaketin uusimmat