UUSIMMAT

Raren 25 vuotta

13.09.2010 17:00 | Jukka O. Kauppinen

Brittiläinen Rare on yksi pelimaailman tunnetuimpia ja pitkäaikaisimpia pelintekijöitä. Nykyisellään Rare laskee ajanlaskunsa alkaneen vuodesta 1985, minkä johdosta firma viettää parhaillaan 25-vuotisjuhliaan ja muistelee aikoja menneitä.

Pilkunviilaajana ainakin meikäläinen tosin muistuttaisi Rarea siitä, että kyllähän firma oli olemassa jo vuodesta 1982, tosin eri nimellä. Ultimate Play The Game oli kasibittivuosien suurimpia vaikuttajia, mutta Rare-nimellä firma muistetaan erityisesti Nintendon konsoleille tehdyistä häikäisevistä toimintapeleistä.

Raren Nick Burton muistelee Develop-lehden kanssa firman historiaa, sen kohokohtia ja suuria murroksia. Esimerkiksi Xbox 360 -konsolin julkaisu oli Rarelle valtava urakka, sillä studio loi konsolille kaksi julkaisupeliä: Kameon ja Perfect Dark Zeron.

”60 ihmistä teki Kameota, 90 Perfect Darkia. Olen ylpeä molemmista peleistä, sillä ne olivat mielestäni hyviä julkaisupelejä. Mutta samalla en voi olla ajattelematta sitä, että voi kunpa meillä olisi ollut vielä puoli vuotta enemmän aikaa…”

Lue juttu: Rare: My part in its history

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Rare_%28company%29

Lue myös

Arvostelu: Halo: Reach (Xbox 360)

Arvostelu: Lost Horizon (PC)

BioWare purki Mass Effect 2:n numeroiksi

Neverwinter tähtää Dragon Agen veroiseksi