Uusimmat

Redux teki Metroista entistäkin huipumpia, Suosittelemme-peukun arvoisia!

24.09.2014 19:00 Jukka O. Kauppinen

Metro 2033- ja Metro Last Light –pelit keräsivät ilmestyessään paljon kiitosta. Myös moitteita. Uudet Redux-versiot sen sijaan korjasivat pelien vikoja niin hyvin, että JOK meni kehumaan niitä oikein Suosittelemme-peukun edestä!

Ja nyt: Redux. Päivitetyt versiot molemmista peleistä. Molemmat pätsitty 4A:n uusimmalle pelimoottorille. Last Lightin viilaukset ja parannukset myös 2033:ssa. Kuulostaa hyvältä, yksi Redux-kokoelma minulle, kiitos.

Ja että olikin hyvä. Alkuperäisistä peleistä 2033:ssa oli kaikenlaisia pieniä ongelmia, skriptausbugeja ja kaatuilua. Oman läpipeluuni aikana 2033 Redux löi eteen yhden skriptausbugin, joka ei tosin estänyt tehtävän läpäisyä, sekä kaksi psykedeelistä tilaääni-kaikuhäröä. Nekin korjautuivat itsestään huoneesta toiseen siirtyessä. Ei kaatuilua, ei jumahtelua, ei pelintappobugeja.

Last Light oli alkujaankin ehjempi. Ei täydellinen, mutta paljon parempi. Ja tuntuisi toimivan Redux-versiona vielä paremmin. Kaatumisia ja häikkiä tähän mennessä: 0 kappaletta.

Pelattavuuden viilauksista en osaa sanoa mitään, kun en alkuperäispelejä ole kokeillut. Mutta luotetaan muiden väitteisiin, että pelattavuuskin on ripauksen alkuperäistä parempi. Pelailun lomassa tosin luin tarkoin Domen aiemmat arvostelut ja huomasin, etten tunnista etenkään 2033:sta valitusten aiheita. Esimerkiksi tallennuspisteiden määrää ja sijaintia on selvästi viilattu palautteen perusteella. Pahin kuolemien aiheuttama omien jälkien uudelleenravailu kesti kolmisenkymmentä sekuntia. Ei paha.

Lue koko arvostelu: Metro Redux (PC, PS4, Xbox One)

Lisää aiheesta

Metro 2033: kirja pelin takana

Romaanin tie bestselleriksi on ollut kaikkea muuta kuin suoraviivainen. Teksti julkaistiin alun perin kirjailijan omalla kotisivulla, ilmaiseksi. Sana levisi halki venäjää puhuvan maailman keräten Metro 2033:lle satojatuhansia faneja. Lopulta myös kustannusyhtiöt heräsivät ja loppu onkin historiaa. Peli ja jo ilmestynyt jatko-osa ovat vain alkua, sillä myös elokuvaoikeuksista käydään neuvotteluita.

Metro 2033 (PC, Xbox 360)

Vaaroja on monenlaisia. Ihan kuin keskenään taistelevissa ja omaa ideologiaansa ei-niin-diplomaattisesti levittävissä uusnatseissa ja kommunisteissa ei olisi tarpeeksi kestämistä. Heidän lisäkseen ongelmana ovat yksinkertaiset rosvot ja ydinpommitusten jälkimainingeissa ilmaantuneet, toinen toistaan karmaisevammat oliot.

Metro: Last Light (PC, PS3, Xbox 360)

Sankaritekojensa jälkeen Artyom on saanut kutsun ranger-erikoisjoukkoihin, jotka puolueettomana tahona huolehtivat siitä, että metroasemia asuttavien natsien, kommunistien ja muiden hiipparien touhut eivät vaaranna muiden olemassaoloa. Mies on potenut kovia tunnontuskia tuhottuaan mahdollisesti hyvää tarkoittaneen sivilisaation, mutta hetkinen… huhut kertovat, että metrotunneleissa olisi vielä yksi Dark One. Olisiko tässä vastaus Artyomia polttaviin kysymyksiin? Tai edes tilaisuus anoa armahdusta? Ja näin pimeät ja vaaralliset metrotunnelit kutsuvat jälleen kerran.