Uusimmat

Riot Games opettaa perseilijöitä tavoille

24.05.2015 16:00 Juho Anttila

Nettiperseilijät ovat verkkopelien syöpä. Lords management -pelit tuntuvat kärsivän epäasiallisten pelaajien harjoittamasta häiriköinnistä erityisen pahasti. Genren valtiasta, League of Legendsia kehittävä Riot Games on tunnettu siitä, että firma panostaa vahvasti taisteluun häiriköitä vastaan. Homma ei rajoitu pelkkään bännäilyyn, sillä Riot Games tahtoo opettaa ilkiöt olemaan toistamatta virheitään.

Tällä hetkellä koekäytössä oleva uusi järjestelmä pyrkii antamaan jäähylle joutuneille pelaajille tarkkaa tietoa siitä, mikä johti rangaistuksen langettamiseen. Kun punakortti vilahtaa, pelaaja saa nähtäväkseen myös kortin, jossa esitetään jäähyyn johtaneet syyt mahdollisimman tarkalla tasolla. Toiveena ja ajatuksena on, että tarkempi informaatio auttaa ymmärtämään bännien syitä ja välttämään saman virheen toistamista uudelleen.

Järjestelmää käytetään parhaillaan pelin chatissa tapahtuvan verbaalisen häirinnän kitkemiseen. Kiellettyjen aiheiden listalle on nostettu homofobia, rasismi, seksismi, tappouhkaukset ja yleisemmin muu hyökkäävä ja ylilyövä kiusanteko. Moisesta pääsee, tilanteesta riippuen, miettimään tekemisiään kahden viikon ajaksi. Törkeimpien ja toistuvien loukkausten kohdalla bännit jäävät elinikäisiksi.

Lähde: Develop

Lisää aiheesta

Riot Games kokeilee ikibännejä pahimmille nettiperseilijöille

Xbox One sulkee kusipäiset nettipeelot omaan ghettoonsa kunnon ihmisiä kiusaamasta

LoL ei bannaa vaan kasvattaa