Rock Band 4:n PC-version ilmestyminen on yhteisön anteliaisuuden varassa

02.03.2016 19:00 | Miikka Lehtonen

Rock Band 4 on ihan asiallinen bilepeli. Ei se nyt maailmaa ravistellut, mutta siirsipä kuitenkin Rock Band -kokemuksen uusille konsoleille ja toi pelien valtaisat DLC-valikoimat taas ihmisten ulottuville. Hieno juttu siis jo pelkästään siitä perspektiivistä. Mutta entäs PC-pelaajat? Mistä he saavat oman biletyksensä? No tietenkin joukkorahoituksen kautta!

Harmonix haluaisi julkaista Rock Band 4:n myös PC:lle, mutta se ei onnistu ilman yhteisön tukea. Niinpä käynnissä on joukkorahoituskampanja, jossa haetaan projektiin vaadittavaa 1,5 miljoonan taalan pottia. Vastikkeena on tarjolla jos jonkinlaista krääsää itse pelistä — 39 taalaa — plektroihin ja muuhun Harmonix-tauhkaan.

Rock Band 4:n PC-version ohella 1,5 miljoonan taalan rahoituksella saataisiin takaisin myös Rock Band Network, joka oli siis Rock Band 3:n yhteisöpalvelu. Sen kautta ihmiset pystyivät julkaisemaan omia biisejään peliin. Tarkoituksena olisi nyt integroida Rock Band Network osaksi Steam Workshopia, jolloin biisien levittäminen ja jakelu olisivat potentiaalisesti hyvinkin helppoja toimia.

1,5 miljoonaa kuulostaa toki paperilla suurelta summalta, mutta oikeassa pelinkehityksessä se ei ole mikään hirvittävän suuri raha. Ensimmäisen päivän jälkeen kasassa on vajaat 200 000 taalaa, eli pikkuhiljaa rahat ovat kertymässä. Syytä myös olisi, jos Rock Band 4:n PC-versio kiinnostaa, sillä Harmonixin mukaan muussa tapauksessa PC-versio jää julkaisematta.

Lähde: Fig

Muropaketin uusimmat