Uusimmat

Roolipelitapahtuma Ropecon 29-31. heinäkuuta

20.06.2011 19:50 Jukka O. Kauppinen

Suomen suurin roolipelikulttuuritapahtuma Ropecon järjestetään Espoon Otaniemessä 39-31. heinäkuuta. Tapahtumaan odotetaan viikonlopuksi noin neljää tuhatta kaikenikäistä kävijää pelaamaan, harrastamaan ja tutustumaan toisiinsa. Perinteisten, pöydän ääressä pelattavien roolipelien lisäksi Ropeconissa on tarjolla liveroolipelejä sekä kortti-, lautapeli- ja figuuriturnauksia, lukuisia esitelmiä, paneeleja ja monipuolisesti työpajoja.

Ulkomaisiksi kunniavieraiksi on kutsuttu monen roolipelaajan sankarihahmo, Dungeons & Dragons -pelistä tunnettu Frank Mentzer (USA) ja peliyhtiö Paizo Publishingin kustannuspäällikkö, lupaavan uran luonut Erik Mona (USA). Molemmat paitsi esiintyvät puheohjelmassa, myös peluuttavat omia pelejään conin kävijöille.

Ropeconin teemoja ovat tänä vuonna sankaruus ja kotimaiset pelit. Puheena on sekä kotimainen pelituotanto että Suomi pelien miljöönä. Entäpä millaisia ovat suomalaiset sankarit? Molemmat kunniavieraat osallistuvat yhdessä harrastajien kanssa paneeliin, jossa pohditaan sankarikonflikteja erilaisissa pelimaailmoissa. Kotimaisen Burger Gamesin Stalker-roolipelin englannin kielinen laitos julkaistaan Ropeconissa.

Korttipeliuutuutena Ropeconissa pääsee maistelemaan George R. R. Martinin suosittuun kirjasarjaan perustuvaa A Game of Thrones -peliä, josta näytetään parhaillaan myös HBO:n uutta tv-sarjaa.

Ropeconissa jaetaan myös Kultainen lohikäärme, elämäntyöpalkinto suomalaiselle roolipelialan ansioituneelle pioneerille tai veteraanille. Viime vuonna palkinnon sai roolipelisuunnittelija ja kirjailija Mike Pohjola.

Lisätietoja: www.ropecon.fi

Lue myös

Call of Duty Elite on Activisonin lisäpalvelu nettisotureille

Combat Mission: Battle for Normandy (Mac, PC)

Dungeon Siege 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Gatling Gears -haastattelu – steampunk-räiskintää kahdella sauvalla