Uusimmat

Sadistinen rääkkäysleiri vai kuntouttava lomakeskus – Prison Architectissä voit rakentaa sellaisen vankilan kuin itse haluat

24.07.2015 10:00 Jukka O. Kauppinen

Jukka O. päästi sisäisen pikkupirunsa valloilleen. Millä tavoin julmat rosvot pitäisi kuntouttaa yhteiskuntaan? Vai säästetäänkö mieluummin rahaa ja annetaan tyyppien päästää toisensa hengiltä? Prison Architectissä kaikki on mahdollista.

Samalla se on hyvin erikoinen peli. Prison Architect on tavallaan early access -pelien edelläkävijä, siinä missä Mount & Bladekin. Molemmat olivat ensimmäisiä pelejä, jotka julkaistiin suurelle yleisölle keskeneräisinä kehitysversioina. Mitä aiemmin ostit, sitä halvemmalla sait – ja pystyit vaikuttamaan pelin kehitykseen. Prisonin kehitysvaihe on tosin kestänyt jo lähes kolme vuotta, minkä mittaan tiimi on kerännyt valuttaa niin hyvin, että peliä on voitu kehittää kiireettä huolella ja rakkaudella. Se näkyy kaikessa, mutta samalla näkyy sekin, että keskeneräinenhän tämä on yhä. Sisältöä on tuhottomasti, pelimekaniikat toimivat mutta rautalankaa ei ole väännetty. Asiat on vain opittava kantapään kautta tutkien, kokeillen ja aloittamalla vankilan rakennustyöt aina vain uudelleen aivan alusta. Muutamassa päivässä perustat alkavat olla jo hallussa, sitten huomaa taas uusia asioita ja taas on hyvä aloittaa uudelleen.

Lue koko arvostelu: Prison Architect (Linux, Mac, PC)

 

Lisää upeita pelivideoita (e)Domen videokanavalta osoitteesta https://www.youtube.com/user/wwweDomenet

 

Rikos, rötös ja rangaistus:

Contradiction (iOS)

Payday 2 (PC,PS3, Xbox 360) 

Pelikopteri #011 – rikos ja rangaistus! (Checkpoint)

The Detail Episode 2 – From The Ashes (Linux, Mac, PC)

The Escapists (PC, PS4, Xbox One)

The Masterplan (Linux, Mac, PC)