UUSIMMAT

Sims-sarja laajentaa eläinmaailmaan

19.10.2006 18:33 | Jukka O. Kauppinen

Mikä on virtuaali-ihmisen paras ystävä? Tietysti virtuaalilemmikki. 

The Sims 2 –peliin ilmestyy laajennus nimeltään The Sims 2-Lemmikkielämää, joka tuo simuloituihin koteihin simuloitua vilinää.

Lemmikkien hankkiminen muuttaa Sims-hahmojen elämää. Pelaaja voi ostaa eläimen olemassa olevista roduista ja hieman eksoottisimmistakin risteytyksistä. Ainutlaatuisia lemmikkejä luot valitsemalla ruumiinrakenteen, tunnusmerkit ja määrittelemällä mielitiettysi luonteenpiirteet.

Pelaajat voivat opettaa lemmikeilleen uusia temppuja, ottaa ne mukaan lenkille, pukea niille viimeisintä huutoa olevat designasusteet ja antamaan karvaturreille jopa töitä. Sims-lemmikki tarvitsee huomiota ja huolenpitoa siinä missä oikean elämän lemmikkikin. Hyljeksitty kissa raapii nopeasti arvohuonekalusi sahanpuruksi ja yksin jätetty koira tekeeei-toivottuja ihmeitä ruusupensaillesi alta aikayksikön. Lemmikkien vallatessa Sims-maailman ei ikinä tiedä mitä voi tapahtua!

Pelille haetaan lisää näkyvyyttä ja vetovoimaa upottamalla siihen myös julkkiksia. The Pussycat Dolls naukuu vahvasti myös simlishiksi. Bändin hitti Don’t Cha’ kuulostaakin vähintään yhtä mehukkaalta kuin alkuperäinen versio. Suomen viime kauden Idolsin menestyjä Roni Tran esittää pelissä simlish-kielisen version hitistään ”Never Coming Back”. PS2-, DS- ja GameCube-versioissa on myös laulaja/näyttelijä Hilary Duff ja hänen Chihuahuansa Lola. Parin voi ladata pc-versioon pelin kotisivuilta vuoden loppuun saakka.

Simsin lemmikkieläinpainos saapuu ensin pc:lle, PlayStation 2:lle ja GameCubelle. Se julkaistaan 2.11. Nintendo DS:lle (kuva oikealla), 16.11. Game Boy Advancelle ja 14.12. PSP:lle. Pelistä on tulossa myös mobiiliversio. Odotamme jännityksellä Lemmikkien DS-version ja Nintendogsin yhteneväisyyksiä.

Simsit ovat maailman myydyin pelisarja. Ensimmäinen Sims julkaistiin helmikuussa vuonna 2000 ja sen eri pc-versiot olivat myydyimpiä pc-pelejä 2000-2003 aikana. Pelejä on käännetty 20:lle eri kielelle ja alkuperäinen versio on poikinut seitsemän laajennusosaa.

Lisätietoja: www.thesims2.com.