Square Enix kaupittelee Final Fantasy -teemaisia NFT-tuotteita, Minecraft täysin eri linjoilla

21.07.2022 15:26 Muropaketin toimitus

Square Enix ryhtyi myymään kyseenalaisia NFT-tuotteita. Minecraft-kehittäjä ilmoitti, että minkäänlaiset NFT:t eivät ole pelissä sallittuja.

Square Enix paljasti, että se ryhtyi myymään Final Fantasy -teemaisia NFT-tuotteita digitaalisina keräilykortteina. Ne tulevat saataville sellaisille asiakkaille, jotka ostavat ensi vuonna julkaistavia kokoelmaan kuuluvia fyysisiä esineitä. Minecraft-kehittäjä Mojang tiedotti, että NFT:t eivät kuulu peliin millään tapaa. Asiasta kirjoittaa Eurogamer kahdessa eri artikkelissa.

NFT-markkinapaikka Enjin kertoi, että sen tuotteet ovat suunnattu ympäristötietoisille lohkoketjukäyttäjille.

“Enjin tarjoaa ympäristöystävällisiä ratkaisuja hajauttuneille pelituotteille”, yhtiö sanoi.

Lohkoketjuteknologiaa käyttävät NFT:t ovat energiasyöppöjä, koska niitä tehtaillaan hurjaan tahtiin, eli ne ovat kaikkea muuta kuin ympäristöystävällisiä. NFT-kupla on jo puhjennut, sillä Helsingin Sanomat kirjoitti, että viime vuoden elokuussa NFT-tuotteet vaihtoivat omistajaa 225 000 kappaleen verran. Viime toukokuussa vastaava määrä oli 30 00 kappaletta.

Minecraft-kehittäjä Mojang kertoi, että se ei hyväksy NFT-tuotteiden käyttämistä suositussa pelissään.

“Jotta kaikilla Minecraft-pelaajilla olisi yhteinen ja turvallinen kokemus, emme hyväksy minkäänlaisen lohkoketjuteknologian käyttämistä osana peliä. Lisäksi pelin ulkoista materiaalia ei saa käyttää NFT-tuotteiden luomiseen”, Mojang selvensi.

LUE MYÖS: