Star Wars: The Old Republicin maksullinen homoplaneetta kuumentaa tunteita

15.01.2013 18:30 | Tero Lehtiniemi

Samaa sukupuolta olevien väliset rakkaussuhteet ovat muutaman sadan vuoden tauon jälkeen taas aivan normaali asia, ja asioiden palautunutta tilaa myötäillen myös Biowaren peleissä tällaisiin puuhiin on perinteisesti ollut mahdollisuus. Ainoastaan firman ongelmalapseksi osoittautunut Star Wars: The Old Republic on pitänyt asian suhteen konservatiivisen linjan. Nyt muutos on kuitenkin tulossa, ja soppahan siitä syntyi. Syy tosin on ehkä hieman ennalta-arvaamaton.

Seksuaalinen tasa-arvo saapuu Star Wars -universumiin keväällä julkaistavan The Rise of Hutt Cartel -laajennuksen myötä. Päätös on hyvistä aikomuksista huolimatta herättänyt pääasiassa negatiivista huomiota. Syypää negatiiviseen palautteeseen ei suinkaan ole mikään Westboron baptistikirkon verkkoroolipeliosasto, vaan tapa jolla Bioware on lisännyt samaa sukupuolta olevien romanssit. Ne on sidottu tiukasti maksullisen laajennuksen mukana tulevalle, korkean tason pelaajille tarkoitetulle Makeb-planeetalle. Siellä majaansa pitää joukko NPC:itä, joiden kanssa antiikin nautintoja voi harrastaa.

Seksuaalista tasa-arvoa kaivanneet ovat asiasta ymmärrettävästikin tuohtuneita. Seuraajahahmojen kanssa kehittyvien, käsikirjoitettujen ja paljon työtä vaativien romanssisuhteiden rinnalle on annettu tiukasti yhdelle planeetalle sidottuja, ilmeisesti hyvin paljon vähemmän sisältöä tarjoavia irtosuhteita. Ratkaisu on hieman hämmentävä, koska Bioware on perinteisesti hoitanut nämä asiat jo suoraan julkaisussa, ja tyylikkäästi.

Biowaren Jeff Hickman on luvannut asiaan parannuksia myöhemmin, mutta tällä hetkellä pelaajien ”pitää vain pärjätä”. Edistystä se kai tuokin, mutta miksi ihmeessä homma pitää toteuttaa a) maksullisesti ja b) puolivillaisesti tai jopa loukkaavasti? Löytyisikö syy jopa ensimmäistä peliään tehneestä Biowaren Austinin studiosta?

Lisätietoja: PCGamesN

Lisää aiheesta

Star Wars: The Old Republic (PC)

 

 

Muropaketin uusimmat