UUSIMMAT

Steam Controller muuttui – kosketusnäyttö sai lähteä

17.01.2014 11:00 | Juho Anttila

Steam Controller

Valve julkisti viime vuonna kolme suurta uutista: SteamOS-käyttöjärjestelmän, Steam Machines -konseptin ja innovatiivisen Steam Controller -ohjaimen. Viimeksi mainittu herättikin runsaasti ihmetystä innovatiivisilla ratkaisuillaan. Nyt korjainta on muokattu merkittävästi tähän mennessä kerätyn palautteen perusteella.

Perinteiset tatit korvaavat kosketuslevyt ovat yhä tallella, mutta keskelle ohjainta sijoitettua kosketusnäyttöä ei lopullisessa ohjaimessa tulla näkemään. Osasyynä ratkaisuun lienee se, että Valve tahtoo ohjaimen tukevan mahdollisimman hyvin myös jo olemassa olevia Steam-pelejä. Kosketusnäytön sijaan ohjaimesta löytyy nyt perinteisemmät DPAD- ja ABXY- nappularykelmät.

Vaikka ohjaimen lopullista versiota tullaan vielä viilaamaan betapalautteen pohjalta, on Valve antanut jo lisää tietoja tulevasta laitteesta. Lopullinen ohjain tulee käyttämään AA-pattereita tai akkuja. Ohjaimen laitetuki ulottuu parhaimmillaan 16:n yhtäaikaisen ohjaimen käyttämiseen samalla laitteella. Lisäksi laite sisältää gyroskoopit liiketunnistusta varten, mutta vekottimen firmware ei vielä toistaiseksi tue tätä ominaisuutta.

Ilmeisen hyviä muutoksia, mutta suurin kysymysmerkki lienee yhä se, miten kosketuslevyt toimivat analogitatteihin verrattuna. Ainakin tähän saakka maailmalta kuulunut palaute on ollut varovaisen positiivisesti yllättynyttä, joskaan ei suinkaan yksimielisen kiittelevää. Pakkohan tuota on joka tapauksessa päästä kokeilemaan.

Lähde: The Market for Computer and Video Games

Lisää aiheesta

Kiinnostaako Steam Controller? – Katso esittelyvideo

Steam-julkistusten sarja täydentyi omalla ohjaimella

Huippuluokan Steam Machinessa ei ole huikeaa kuin hintalappu

Keskustelu

Kyllähän tuo hyvä veto on käytettävyyden kannalta. Kosketuspinnat ovat ok, mutta jos ohjaimessa on näyttö johon katsetta pitää vähän väliä kohdistaa, mennään metsään.

Uutisesta taisi puuttua maininta, että nämäkin tulevat eri valmistajilta lopulta.

Luultavasti tulee hankittua pelkkä ohjain, mikäli pääsee testaamaan jossain eka. Miten lie käy käteen vrt Xbox 360 ohjain?

Juu, kokeilemaan pitää kyllä itsekin päästä. Olisi kyllä tarvetta pädille mikä korvaa suoraan hiiren ja näppiksen ilman mitään päditukea pelissä ja epätarkoista tateista päästäisiin eroon. Eipä silti kokeilematta voi sanoa onko noista kosketuslevyistä mihinkään. Idea on mainio, mutta voiko niillä oikeasti pelata.

Muropaketin uusimmat