Uusimmat

Suomalaisen huvipuiston fantasiamaailma muuttuu myös peliksi

13.04.2015 16:20 Jukka O. Kauppinen

Suomalaisen Kyy Games –studion uusin, toukokuun alussa julkaistava Trulon: The Shadow Engine  on astetta erikoisempi peliprojekti. Se näet pohjautuu Pohjanmaalla sijaitsevan Powerpark-huvipuiston teettämään fantasiamaailmaan, jonka pohjalle rakennetaan paitsi kirjasarja ja teatteriesityksiä, myös mobiilipeli.

Kouriintuntuvimmin Trulonin maailma näkyy tietenkin huvipuistossa, joka teemoitetaan Trulon-maailman henkeen. Sen monimediainen teema on kunnioitettava ja korkealentoinen ajatus, mutta on Pohjanmaalla osattu ottaa ennenkin riskejä ja panostaa. Mutta se, että huvipuisto teetättää kokonaisen uuden fantasiaversumin, joka laajennetaan huvipuiston ulkopuolellekin, se on jo jotain aivan uutta.

Ensimmäisen Trulon-kirjan ja sitä kautta fantasiamaailman perusteet on tehnyt Johan Lilbacka ja yhdysvaltalainen scifi- ja fantasiakirjailija Jak Koke.

Entäs se peli? Kyy Gamesin luomus on iOS-alustalle julkaistava roolipeli, jossa seikkaillaan pelimaailmassa, oiotaan vääryyksiä, ratkaistaan puzzleja ja yritetään pelastaa maailma uhkaavalta vaaralta.

Pelin tarina nivoutuu samaan kokonaisuuteen kirjan, näytelmien ja huvipuiston teemoituksen kanssa, kunkin tarjotessa maailmasta hieman erilaisia näkökulmia ja hahmoja.

Trulon: The Shadow Engine julkaistaan PowerPark-huvipuiston kesäkauden avajaisten yhteydessä 2.5.2015.

Lisätietoja: Trulon: The Shadow Engine

Lisätietoja: http://trulon.net/

Lisätietoja: http://powerpark.fi/