Uusimmat

Suomalaispeli Cities: Skylines tähystää Simcityn suuntaan

10.09.2014 14:30 Jukka O. Kauppinen

Tamperelainen Colossal Order -studio on tehnyt aikaisemmin kaksi oivallista Cities in Motion -liikennesimulaattoria. Pienen studion oivalliset liikennepelit ovat löytäneet maailmalta vankan fanipoihjan, vaikka totuuden nimissä täytyy myöntää että eiväthän ne ihan täydellisiä ole.

Colossaalit jatkavat nyt hyvää urakkaansa pelikehityksen rintamalla, sillä firma työstää parhaillaan uutta kaupunkistrategiapeliä. Cities: Skylines on selvästi Cities in Motioneiden sukua, mutta peli kallistuu vahvasti kaupunki/liikennesimulaatioiden maailmassa sinne kaupunkien suuntaan. Simcityjen sukua, äkkinäinen voisi väittää.

­Suunta oli tosin havaittavissa jo Cities in Motion 2:ssa. Jo siinä peli sai enemmän simcitymäisiä piirteitä, kun kaupungit laajenivat, elivät ja kehittyivät osittain pelaajankin toimista riippuen. Nyt painopiste on siirtynyt täysin kaupunkisuunnitteluun. Pelaajista tehdään virallinen kaupunkiarkkitehti, jolla on tosin enemmän valtaa kuin yhdelläkään tosimaailman päättäjällä.

Kaikki perinteisen kaupunkisimulaatioinnin työkalut löytyvät, tosin hienoisella Colossal-säväyksellä. Ensin kaavoitetaan maapohja, sitten rakennetaan. Kaupunki tarvitsee myös viemärinsä ja sähköverkkonsa, samoin muutaman kauniin puun ja puistonkin piristämään ihmisten mieliä. Tiet, liikenneverkot ja toki ne julkisen liikenteen verkostotkin on hyvä rakentaa.

Liikenneverkostot sinänsä ovat tuttuja Motioneista, mutta niiden rooli on painettu  tietoisesti rutkasti alemmas. Kaupunkisuunnittelusimulaatioon kun ei enää sovi yksittäisten bussireittien lippujen hinnoittelun säätäminen ja muu näpräys.

Mukana on myös hienoinen poliittinen säväys, sillä arkkitehtiylijumalan roolin lisäksi hän voi myös pomottaa kaupungin pormestaria ja hallitusta määrittelemällä näille poliittiset suuntaviivat, joiden mukaan kaupunkin arkihallintoa suoritetaan.

Varsin vekkulina yksityiskohtana peliin on upotettu ilmeisesti myös erilaisia välitavoitteita sekä loppupelin suuria maaleja, kuin Civilizationien Wonderseja ikään. Rakenna ihmeellisiä asioita ja enemmän!

”Pelaajilla on täydellinen hallinta loppumattomassa hiekkalaatikossaan”, studio kehuu teostaan.

Peliin on myös rakennettu alusta alkaen kattava modituki.

Näillä näkymin Skylines julkaistaan ensi vuoden puolella kaikille alustoilleen.

Sukellamme Skylinesin maailmaan haastattelu/ensikosketuksen muodossa, kunhan tämänhetkinen juttusuma on purettu inhimilliselle tasolle.

Lisätietoja: http://www.citiesskylines.com/

Lisää aiheesta

Cities in Motion (PC)

Cities in Motion 2 (Linux, Mac, PC)

Cities in Motion 2 sai European Cities –laajennuksen 

Cities in Motion 2 sai Steam Workshop –tuen 

Muropaketin uusimmat