Uusimmat

The Banner Saga muistuttaa liikaa Candy Crush Sagaa?

22.01.2014 14:30 Jukka O. Kauppinen

Juho Anttila ehätti jo pureskelemaan King.comin tavaramerkkihakemusta, jolla megasuositun Candy Crush Saga –pelin tekijä pyrkii suojautumaan halpoja klooneja ja perässähiihtäjiä vastaan.

Yhtiötä ehdittiin jo syyttää ties mistä typeryydestä ja idiotismista, mutta King ehätti toteamaan myös, ” ettei firman tarkoitus ole suinkaan estää kaikkea sanan candy käyttöä peleissä ja pelien nimissä. King tulee oman lupauksensa mukaan tarttumaan vain niihin tapauksiin, joissa termiä käytetään selvästi luomaan mielikuva yhteydestä Candy Crush Sagaan.”

Ja eikös heti perään käynyt ilmi, että Kingin mielestä viikinkiroolipeli The Banner Saga on nimenomaan tällainen jäljittelijä ja perässähiihtäjä.

”The Banner Saga -tuotemerkki on omiaan aiheuttamaan sekaannusta ja hämmennystä ja muistuttaa liikaa kantajan SAGA-tuotemerkkiä”, kuuluu King.comin vastalause Yhdysvaltain patenttivirastolle.

”Hakijan tuotteet muistuttavat kantajan palveluja.”

Ja niin edelleen. Toisin sanoen: King.com haluaa estää indiekehittäjä Stoicin tavaramerkkihakemuksen, ja jos tämä onnistuu, joutuu roolipelikehittäjä pahimmillaan jopa vaihtamaan seikkailunsa nimen. Siis peliltä, joka on jo julkaistu ja kaupoissa.

Ilmaispelattava karkkipeli vs. viikinkiroolipeli. Todella samanlaisiahan ne ovat.

The Banner Saga

Candy Crush Saga

Indie-pelikehittäjäyhteisö ei ole ottanut King.comin tuotemerkkihakemuksia järin vakavasti, ja porukat ovatkin aloittaneet oman kampanjansa usuttaen indieväkeä tekemään mahdollisimman paljon pelejä, joiden nimissä ja kuvauksissa käytetään sanoja candy, saga, scroll, memory ja apple.

Lähde: Kotaku

Lisätietoja: http://thecandyjam.com/

Lisää aiheesta

Karkit peleissä yksinoikeudella – Candy Crush Sagan tuotemerkkirekisteröinti kuohuttaa

The Banner Saga –ennakko (PC) 

Muropaketin uusimmat