Uusimmat

The Force Awakensin julkaisu vei Battlefrontista yksinpelin

19.05.2016 14:00 Miikka Lehtonen

Star Wars Battlefront oli ihan kiva peli, jos tykkää moninpeliräiskinnästä. Yksin pelaaville käteen jäi tyhjä arpa, ja syykin on aika kyyninen: peli piti saada ulos The Force Awakensin ensi-iltaan mennessä, oli kunto mikä tahansa.

EA:n Patrick Soderlund puheli muutamaa päivää sitten firman sijoittajille, ja eräs kuumista puheenaiheista oli Star Wars Battlefront. Peli oli ihan kiva, mutta sai sangen nihkeän vastaanoton. Sen Metacritic-keskiarvo on 75, mikä on ihan asiallinen lukema, mutta ei pelialalla. Alle 80:n pisteen keskiarvo kun tarkoittaa pomojen mielestä floppia.

Eräs yleisimmistä valituksista oli se, että Battlefrontista puuttui lähes kokonaan kaikki yksinpelisisältö. Kämäiset bottimatsit eivät olleet läheskään tarpeeksi. Muutenkin sisältöä oli sangen vähän. Soderlundin mukaan kyseessä ei ollut vahinko. ”Teimme tämän päätöksen aikavaatimusten vuoksi. Halusimme pystyä julkaisemaan pelin rinta rinnan [The Force Awakensin] kanssa, jotta se saisi mahdollisimman paljon huomiota.”

Ja saihan se. Battlefront myi hyvin, vaikka ei ehkä pitänytkään pelaajien huomiota kovin monta päivää. Soderlund ja EA katsovat jo tulevaisuuteen. Mies kehuu tiimin työpanosta ja sitä, että Battlefront on löytänyt yleisön, joka ei ehkä perinteisesti pelaisi EA:n pelejä — oletettavasti juuri elokuvayhteyden takia. ”Tästä perspektiivistä peli on siis menestys. Mutta olemmeko tyytyväisiä 75:n pisteen keskiarvoon? Emme. Onko se jotain, minkä tulemme muuttamaan tulevaisuudessa? Ehdottomasti.”

Battlefront 2 lienee siis jo työn alla.

Lähde: Eurogamer