UUSIMMAT

THQ-pomo: ”en tiedä mitä tapahtui”

14.05.2013 20:45 | Jukka O. Kauppinen

Vaikka THQ-pelitalo olikin ollut monta vuotta jatkuvassa kriisissä, niin firmalla oli kuitenkin tulevaisuus. Näin sanoo Danny Bilson, joka oli THQ:n pelijohtaja neljän vuoden ajan. Neljän viimeisen vuoden ajan, minkä jälkeen urakasta kiitettyyn potkuilla. Vuosi potkujen jälkeen yhtiön oli konkurssissa.

Bilson on avautunut laajalti THQ-urakastaan GamesIndustry-saitille, jossa hän mietiskelee THQ:ta sekä oman työkautensa mitalta että laajemmalta aikaväliltä.

”THQ oli loistava 1991-2007 aikana”, Bilson ylistää – ja jatkaa, että sen jälkeen menestysfirman olikin todella  vaikea sopeutua vaikeuksiin.

”Suljimme studioita joka puolella. Ja minä olin se kaveri, joka meni firmoihin ja kertoi huonot uutiset. Se oli kamalaa.”

Bilson ehti rakentaa THQ:lle vahvaa pohjaa uudelle huomiselle ja sellaiset pelit kuin Saint’s Row The Third, Metro, South Park, Darksiders and Company of Heroes 2 olivat hänen luotsaamiaan pelejä, mutta jotain oli silti pielessä, kun herra potkittiin yhtiöstä jokseenkin äkkinäisesti.

Lisää pelialan äkkivääristä käänteistä, kulissientakaisista salaisuuksista ja ison bisneksen aallokosta oheisessa artikkelissa.

Lue juttu: Danny Bilson: ”Nobody’s heard my comment. I have to count on the truth”

Lisää aiheesta

Huhupartio: Bioware suuntaa seuraavaksi Warhammer 40K:n maisemiin

Mitä menikään vikaan THQ:lla

THQ: sadat velkoja perivät satojen miljoonien saataviaan 

THQ:n jämäpelit, kuten Darksiders ja Red Faction, kiinnostavat

Muropaketin uusimmat