UUSIMMAT

Total War -tiimi lupailee Rome II:een modityökaluja ja muuta mukavaa

06.07.2012 12:00 | Miikka Lehtonen

Kun Total War: Rome II julkistettiin, monen pelaajan ensimmäinen kysymys koski modeja. Tuleeko niille vihdoin kunnon tuki? Saavatko modaajat kaipaamansa työkalut? Hyviä uutisia: pelin tuottaja lupaa, että modaajia ei ole unohdettu. Päinvastoin!

Ensin tulee hieman kylmää vettä: työkalut eivät välttämättä ole ihan sellaiset kuin moni modaaja olisi toivonut, siitä yksinkertaisesta syystä, ettei niitä ole olemassakaan. Yleinen toive on se, että modaajat saisivat käsiinsä ne samat työkalut, joilla Creative Assembly peliään tekee, jotta he voisivat sitten helpommin tehdä asiat X, Y ja Z.

”Se mitä he tässä pyytävät on työkalupakki, jollaista meillä ei itsellämmekään ole käytössä. He eivät tajua, miten kamalaa käsipeliä näiden kaikkien järjestelmien pyörittäminen joskus on”, studiopomo Mike Simpson selitti. Mutta työkaluja on tulossa. Millaisia? Sitä ei vielä voi sanoa, sillä kukaan ei tiedä. Mutta pyrkimys selvittää asiaa on kova. Creative Assembly kun tulee järjestämään modausmiitingin, johon on kutsuttu tunnettuja modintekijöitä. Tarkoituksena on keskustella siitä, mitä modaajayhteisö Creative Assemblyltä haluaa ja odottaa.

”Aiomme lisäksi näyttää heille, miten kasaamme pelejämme, jotta he ymmärtävät olosuhteemme. Usein ihmiset kuvittelevat, että meillä on tällaiset mytologiset työkalut, jotka voimme vain julkaista ja sitten kaikki voivat tehdä omia kampanjoitaan ja elää onnelassa. Mutta se ei ole totta. Asiat eivät ole niin yksinkertaisia.”

Yritystä siis riittää. Simpson puhelee samaan syssyyn myös pelin laitteistovaatimuksista, tekoälyn uudistuksista ja palavista sioista. Niin. Muistatko vielä ne alkuperäisestä Romesta?

Lähde: Eurogamer

Lisää aiheesta

Roma victrix! Seuraava Total War on Rome II! 

Lue myös

Näe vanhoja pelejä alkutekijöihinsä pilkottuina

The Secret World: ensimmäinen päivä

Nettimeemi muuttui yllättävän toimivaksi kauhupeliksi

Päivän toinen kickstarter: Rotat haluavat rahasi toisen maailmansodan taktiseen räiskintään

Muropaketin uusimmat