Uusimmat

Ubisoft elvyttää pidetyn pelisarjansa, mutta nyt uusi peli on menettänyt ohjaajansa

17.10.2022 14:07 Muropaketin toimitus

Splinter Cellin paluu on työn alla, mutta pitkän linjan kehittäjä jätti Ubisoftin taakseen.

Toimintapelisarja Splinter Cell on tiettävästi tekemässä paluun remake-pelin muodossa, mutta nyt projekti on kokenut jonkinmoisen takaiskun. Video Games Chronicle nimittäin kertoo, että uusi Splinter Cell on menettänyt ohjaajansa.

Pelin ohjaaja David Grivel on jättänyt Ubisoftin 11 työvuoden jälkeen. Grivel työskenteli aikanaan jo pelisarjan edellisen pelin, Splinter Cell Blacklistin parissa, ja sen jälkeen hän on ollut mukana Assassin’s Creed- ja Far Cry -pelien kehityksessä.

Eroon ei ilmeisesti liity mitään erimielisyyksiä, vaan Grivel on kertonut ”lähtevänsä kohti uusia seikkailuja”. Splinter Cellille kehittäjän lähtö voi olla takaisku, tosin projektin nykytilasta ei ole julkista tietoa. Pelin kehitystiimiin haettiin käsikirjoittajaa vasta syyskuussa, joten voi olla, ettei projekti ole vielä erityisen pitkällä.

Splinter Cellin paluu julkistettiin kuitenkin virallisesti jo viime joulukuussa, eli pelkistä huhuista ei pelisarjan paluussa ole kysymys. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, millaisella aikataululla uusintaversion suunnitellaan näkevän päivänvalon.